Εξελιγμένο virtual σύστημα εκπαίδευσης για στρατιώτες

Τετάρτη, 29 Ιανουαρίου 2014 12:26
UPD:12:41
Northrop Grumman

Το VIPE Holodeck μπορεί να υποστηρίξει εξομοιώσεις για εκπαίδευση ή «πρόβες» αποστολών, καθώς και οπτικοποίηση δεδομένων.

A- A A+

Η όλη ιδέα παραπέμπει στο «holodeck» του «Star Trek», και το όνομά του το ίδιο: το VIPE (Virtual Immersive Portable Environment) Holodeck της Northrop Grumman αποτελεί ένα virtual περιβάλλον υψηλής πιστότητας για στρατιωτική εκπαίδευση, το οποίο αξιοποιεί διαθέσιμο στο εμπόριο εξοπλισμό σε συνδυασμό με τεχνολογία ηλεκτρονικών παιχνιδιών.

Το VIPE Holodeck μπορεί να υποστηρίξει εξομοιώσεις για εκπαίδευση ή «πρόβες» αποστολών, καθώς και οπτικοποίηση δεδομένων. Τομείς στους οποίους θα μπορούσε να φανεί χρήσιμο είναι η εκπαίδευση πάνω στον ομαδικό τρόπο λειτουργίας ή στη δραστηριότητα σε ξενόγλωσσα περιβάλλοντα. Η χρήση υπαρχουσών, εμπορικά διαθέσιμων τεχνολογιών, κρατά το κόστος χαμηλά, σύμφωνα με την εταιρεία. Ακόμη, το VIPE είναι ειδικά σχεδιασμένο για να είναι εύκολο στη μεταφορά και τη συναρμολόγηση.

NORTHROP GRUMMAN

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Wired, το VIPE Holodeck κατέλαβε πέρυσι την πρώτη θέση στο Federal Virtual Challenge στην κατηγορία της πλοήγησης, χάρη στον ενσωματωμένο αισθητήρα Kinect του, που έδινε τη δυνατότητα στους χρήστες να τρέχουν, περπατούν, έρπουν, πηδούν κ.α. Επίσης, σύμφωνα με τη Northrop, το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι παρέχει τη δυνατότητα για ενδελεχή εκπαίδευση πάνω σε συγκεκριμένες καταστάσεις: οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να κινηθούν μέσα σε μία πλήρως ψηφιακή εξομοίωση ενός περιβάλλοντος, για να προετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην πραγματικότητα.

Οι χειριστές του συστήματος/ εκπαιδευτές μπορούν να εισάγουν απειλές μέσα στο περιβάλλον, όπως εκρηκτικούς μηχανισμούς, ελεύθερους σκοπευτές ή ενδείξεις περί πιθανών απειλών, έτσι ώστε οι εκπαιδευόμενοι να είναι σε θέση να τις αντιληφθούν έγκαιρα υπό πραγματικές συνθήκες. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα καταγραφής μίας άσκησης για την επανεξέτασή της και τη διόρθωση λαθών.

Η εταιρεία εξετάζει τις δυνατότητες χρήσης του VIPE και σε άλλους τομείς, όπως η ιατρική εκπαίδευση ή η εκπαίδευση αστυνομικών.

Προτεινόμενα για εσάς