Στο Αργοστόλι το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 21:54
UPD:21:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΟΣ

Κάτοικοι της Κεφαλονιάς τα σπίτια των οποίων έχουν υποστεί ζημιές λόγω του σεισμού επιβιβάζονται στο πλοίο Superfast 1, το οποίο έχει την δυνατότητα να στεγάσει επτακόσια άτομα.

A- A A+

Λίγο μετά τις 20:00 κατέπλευσε στο  λιμάνι του Αργοστολίου το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», χωρητικότητας 1300 ατόμων που θα αντικαταστήσει το «Superfast 11»  που φιλοξένησε το βράδυ της Δευτέρας περισσότερους από 1.000 πληγέντες από τον σεισμό.

Πλέον όλοι οι σεισμόπληκτοι μεταφέρθηκαν στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα περάσουν εκεί όσες ημέρες χρειαστεί μέχρι να αποκατασταθούν τα σπίτια τους.

«Το πλοίο "SuperFast 11" φιλοξένησε χθες το βράδυ εκατοντάδες Κεφαλλονίτες που τα σπίτια τους υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

IONIAN CHANNEL

Ερωτηθείς ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Πάτροκλος Γεωργιάδης για το αν η ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία ανήκει το πλοίο έχει δώσει συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο για την παραμονή του, στην Κεφαλονιά απάντησε: «Το "Ελευθέριος Βενιζέλος" θα παραμείνει στο λιμάνι όσο χρειαστεί ώστε να εξυπηρετηθούν οι πολίτες της Κεφαλονιάς».

«Αυτή την στιγμή γίνονται ακόμα έλεγχοι από τους αρμόδιους μηχανικούς της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Δήμου, Τεχνικού Επιμελητηρίου και μηχανικών από το ΥΠΕΚΑ. Όταν τελειώσουν οι έλεγχοι θα συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και θα αποφασιστεί αν θα κηρυχτεί η Κεφαλονιά σεισμόπληκτη περιοχή ή όχι» ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή