Eξοπλιστικά: Νέες κινήσεις λογαριασμών στα χέρια των ανακριτών

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 19:36
UPD:19:41
FOSPHOTOS/ANGELIKI PANAGIOTOU

Κτήρια από τα δικαστήρια Ευελπίδων, πρωήν στρατιωτική σχολή.

A- A A+

Κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών από το 2001 έως το 2010 περιλαμβάνονται σε λίστα που βρήκαν στο γραφείο του ήδη προφυλακισμένου Δημήτρη Παπαχρήστου, μετά από έφοδο που έκαναν οι δύο ανακριτές οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση με τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Συγκεκριμένα, οι ανακριτές Σπύρος Γεωργουλέας και Χριστόφορος Μάρκου που χειρίζονται την υπόθεση για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων του στρατού από τη γερμανική εταιρεία WEGGMANN, εντόπισαν κινήσεις λογαριασμών οι οποίες φαίνεται να περιλαμβάνουν ύποπτα εμβάσματα σε άγνωστες ως σήμερα στις δικαστικές αρχές εταιρείες.

Απολογείται εκ νέου ο Κάντας

Την ίδια ώρα, το κατώφλι των ανακριτών αναμένεται να περάσει εκ νέου ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, που είναι ήδη προφυλακισμένος, για να δώσει απαντήσεις σε νέα στοιχεία που έχουν οι ανακριτές στα χέρια τους για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα του στρατού που προμήθευσε η γερμανική εταιρία WEGGMANN. 

Οι ανακριτές έχουν στείλει κλήσεις σε και σε άλλους κατηγορούμενους, τα ονόματα των οποίων προέκυψαν από τις απολογίες συγκατηγορουμένων τους που τους κατονόμασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, καλούν τον Όλαφ Έσλερ, αντιπρόεδρο της WEGMANN, ο οποίος φέρεται να έδινε μίζες έτσι ώστε η εταιρεία του να εξασφαλίσει τις επίμαχες προμήθειες.

Επίσης, καλείται σε απολογία ο Σπύρος Παπαχρήστου, γιος του αντιπροσώπου της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα Δημήτρη Παπαχρήστου, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί.

Ο νέος κατηγορούμενος εμφανίζεται ως διαχειριστής δύο off shore εταιρειών, των OXILOS και GRAMMOND μέσω των οποίων, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διακινήθηκε ποσό ύψους 600.000 ευρώ που φέρεται να έλαβε ως προμήθεια ο Αντώνης Κάντας.

Σε απολογία καλείται ακόμη ο ελληνοελβετός τραπεζίτης Φάνης Λυγινός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο, διαμεσολάβησε ώστε να φτάσει μέρος του μαύρου χρήματος, μέσω τραπεζικών λογαριασμών του ίδιου, στον Κάντα. 

newsroom naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή