Σε Υγεία και Παιδεία 17,6 εκατ. από επιστροφή χρημάτων στο Δημόσιο

Τι αποφασίστηκε σε διυπουργική σύσκεψη
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 13:25
UPD:15:32
TWITTER/@carvanitopoulos

Στιγμιότυπο από τη διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

A- A A+

Σε Υγεία και Παιδεία θα διατεθεί ποσό ύψους 17,6 εκατ. ευρώ, το οποίο προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες σε βάρος του Δημοσίου και έχει επιστραφεί σε αυτό.

Αυτό αποφασίστηκε, σε διυπουργική σύσκεψη με τη συμμετοχή των υπουργών Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη, Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.

ΕΔΤ

Ειδικότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Οικονομικών, αποφασίστηκε ότι τα πρώτα χρήματα (17,7 εκατ. ευρώ) που συγκεντρώθηκαν σε ειδικό λογαριασμό ο οποίος τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος, θα διατεθούν στον ΕΟΠΥΥ για την κάλυψη χειρουργείων ανασφάλιστων ασθενών (13,2 εκατ. ευρώ), την παροχή δωρεάν στέγης σε άπορους φοιτητές και σε διάθεση υπολογιστών με ειδικά προγράμματα «μπράιγ» για την εκπαίδευση τυφλών μαθητών (4,5 εκατ ευρώ).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή