ΚΚΕ:Η Ε.Ε. λειτουργεί εις βάρος του λαού

Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 17:30
UPD:17:35
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

A- A A+

Έντονη κριτική άσκησε το ΚΚΕ στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά στο Συνέδριο «Industry matters» της Πανευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Βιομηχανιών.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε στις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να καταπολεμηθεί η γραφειοκρατία  και να «στρώσουμε κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις».

Όσοι ορκίζονται σε αυτό το στόχο δε στρώνουν μόνο «κόκκινα χαλιά για επενδύσεις», αλλά και το έδαφος για τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής πολιτικής, ανέφερε από την πλευρά του το ΚΚΕ, υπογραμμίζοντας ότι ο δρόμος για την επίτευξη της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής και ευρωπαϊκής οικονομίας περνά μέσα από το τσάκισμα των δικαιωμάτων των εργαζομένων και την παραχώρηση ακόμη περισσότερων προνομίων στο κεφάλαιο.

Η ομιλία του πρωθυπουργού επιβεβαίωσε ότι η Ε.Ε. ιδρύθηκε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου και σε βάρος των λαών επεσήμανε το ΚΚΕ.

Ακόμη είπε ότι  επιδίωξη της μείωσης του ενεργειακού κόστους για τις ευρωπαϊκές βιομηχανίες, προκειμένου να ανταγωνιστούν το χαμηλό κόστος των βιομηχανιών άλλων χωρών, όπως οι ΗΠΑ, Ρωσία, Ινδία, δεν έχει καμία σχέση με την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων.

Κατήγγειλε δε ότι τη θέση αυτή υιοθετεί τόσο η συγκυβέρνηση, όσο και η αξιωματική αντιπολίτευση.

Αυτό αποδεικνύει τον ανελέητο πόλεμο μεταξύ των καπιταλιστικών χωρών που συμπεριλαμβάνει το εργασιακό κόστος, όπως και την πρόσβαση των μονοπωλίων σε φτηνό χρήμα, που τελικά τον πληρώνουν οι εργαζόμενοι κατέληξε η ανακοίνωση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή