Δ. Κουτσούμπας: Η Ε.Ε. είναι κόλαση για όλους τους λαούς της

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 23:38
UPD:26/01/2014 08:36
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

A- A A+

Σφοδρή επίθεση για την πολιτική της Ε.Ε. στην Ελλάδα, αλλά για τις εξελίξεις στην Ουκρανία άσκησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Θήβα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας καταφέρθηκε τόσο εναντίον του πρωθυπουργού όσο και κατά του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε ο κ. Σαμαράς, ως επικεφαλής της ελληνικής προεδρίας της Ε.Ε. και ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, πρωταγωνιστούν στην εξαπάτηση ότι η Ε.Ε μπορεί να γίνει η γη της επαγγελίας για τους λαούς της Ευρώπης.

«Η Ε.Ε. είναι κόλαση για όλους τους λαούς της» υπογράμμισε ο κ. Κουτσούμπας.

Μάλιστα παρομοίασε την Ε.Ε. με «λάκκο των λεόντων» και υποστήριξε ότι «ο ελληνικός λαός είναι μόνος αντιμέτωπος με τα θηρία που τον κατασπαράζουν».

Για άλλη μια φορά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, απηύθυνε ανοικτό προσκλητήριο για ενίσχυση της εκλογικής πορείας του κόμματός του, ζητώντας να απορριφθούν τα διλήμματα που κάθε φορά τίθενται. Ζήτησε να απορριφθεί η λογική του μικρότερου κακού, που τελικά κάθε φορά γίνεται σκαλοπάτι για το μεγαλύτερο κακό όπως είπε.

Αναφερόμενος στην Ε.Ε., έκανε λόγο για αντιλαϊκές αποφάσεις «που υπέγραψαν όλες οι κυβερνήσεις των κρατών-μελών, κεντροδεξιές ή κεντροαριστερές, με τη συμμετοχή και κομμάτων που ανήκουν στο "Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς", όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στα αγροτικά θέματα καθώς υπογράμμισε πως «τριάντα χρόνια τώρα μας γέμισαν ποσοστώσεις στα αγροτικά προϊόντα, δεν μπορούμε να παράγουμε ούτε να εξάγουμε προϊόντα ποιοτικά, που η Ελλάδα τα έχει σε αφθονία, αντίθετα μας κατακλύζουν στα σούπερ μάρκετ με ξένα προϊόντα από όλο τον κόσμο».

Αναφερόμενος στη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό είπε ότι είναι κατάντια να συμβαίνει αυτό σε μια χώρα σαν την Ελλάδα που μπορεί με τον πλούτο που διαθέτει, και να παράγει και να λύσει το διατροφικό πρόβλημα και να λύσει οριστικά το πρόβλημα της ανεργίας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του έκανε ιδιαίτερες αναφορές και στις εξελίξεις στην Ουκρανία, καθώς τις οδομαχίες τις προσδιόρισε ως μάχη επικράτησης από «συμφέροντα τμημάτων του κεφαλαίου και ιμπεριαλιστικών κέντρων».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι πίσω από τις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Ουκρανία, που μπορεί να εγκλωβίζουν και απλούς ανθρώπους που υποφέρουν, βρίσκονται αντιδραστικές δυνάμεις, αστικές, ακόμη και φασιστικές, που επιδιώκουν την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην Ε.Ε.».

Μάλιστα κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση για διγλωσσία  και υποκρισία καθώς όπως είπε όταν γίνονται διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στην Ελλάδα εξαπολύουν μύδρους και στην περίπτωση της Ουκρανίας μιλάνε υποκριτικά για το «ιερό δικαίωμα" στη διαδήλωση».

Τέλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, επιτέθηκε και κατά της Χρυσής Αυγής τονίζοντας ότι όποιος λαϊκός άνθρωπος πιστεύει ότι με ψήφο στη Χρυσή Αυγή τιμωρεί τη σαπίλα και τη διαφθορά, κάνει μεγάλο λάθος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή