Ταϊλάνδη: Κανονικά στις 2 Φεβρουαρίου οι εκλογές

Δεν προκρίνεται η αναβολή τους
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 12:26
UPD:12:27
REUTERS/DAMIR SAGOLJ
A- A A+

Η πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Γίνγκλακ Σιναουάτρα επιβεβαίωσε ότι τελικώς οι βουλευτικές εκλογές στη χώρα θα διεξαχθούν κανονικά στις 2 Φεβρουαρίου, όπως είχε προκηρυχθεί αρχικώς, δήλωσε την Τρίτη πηγή του κόμματός της, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Η δήλωση έγινε μετά από συνάντηση με την κεντρική εκλογική επιτροπή, η οποία είχε προτείνει αναβολή της εκλογικής διαδικασίας λόγω των πολιτικών ταραχών στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ.

«Στη σημερινή συνάντηση, η πρωθυπουργός και η εκλογική επιτροπή συμφώνησαν να προχωρήσουν οι εκλογές χωρίς αναβολή», ανέφερε νομικός σύμβουλος του κυβερνώντος κόμματος ο οποίος συμμετείχε στις συνομιλίες, χωρίς ωστόσο να θέλει να γίνει γνωστό το όνομά του.

EURONEWS

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης προκήρυξε πρόωρες εκλογές ώστε να σταματήσουν οι πολιτικές διαδηλώσεις οι οποίες είχαν ως στόχο την απομάκρυνσή της από την εξουσία.

REUTERS

Η αντιπολίτευση και οι διαδηλωτές έχουν απορρίψει τις πρόωρες εκλογές ως μέσο επίλυσης της πολιτικής κρίσης στη χώρα, η οποία θεωρούν ότι κυβερνάται παρασκηνιακά από τον αδελφό της κ. Σιναουάτρα, Θακσίν, ο οποίος βρίσκεται εξόριστος στο εξωτερικό.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή