Τελευταίες παραστάσεις για το «Όλα για τη μητέρα μου»

Στο Θέατρο Ακροπόλ, έως την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου
Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2014 08:40
Patroklos Skafidas
A- A A+

Μια πολυβραβευμένη κινηματογραφική ταινία, που σχολιάζει σημαντικά κοινωνικά θέματα με κωμικοτραγικό τρόπο, ανέβηκε στη θεατρική σκηνή και, μέσα από τις παράλληλες ιστορίες διαφορετικών γυναικών, έγινε ένας ύμνος στην αλήθεια, την αλληλεγγύη και τη γυναικεία ύπαρξη.

Με πολύ γέλιο και συγκίνηση και τους ήρωές του να ακροβατούν σε ακραίες καταστάσεις, το πολυσυλλεκτικό έργο του Πέδρο Αλμοδόβαρ, «Όλα για τη μητέρα μου», που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στη θεατρική του διασκευή από τον Σάμουελ Άνταμσον, σε σκηνοθεσία του Πέτρου Ζούλια, ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο Θέατρο Ακροπόλ, την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου.

Ο ισπανός δημιουργός εμπιστεύτηκε τη μεταγραφή του έργου του, που ισορροπεί ανάμεσα στην κωμωδία και το δράμα, σαρκάζοντας πολλές φορές τον ίδιο του τον εαυτό, σε έναν μεγάλο γνώστη του θεάτρου, στον καλύτερο, ίσως, διασκευαστή έργων του Τσέχωφ στην Αγγλία, τον Σάμουελ Άνταμσον. Η θεατρική εκδοχή, που ανέβηκε για πρώτη φορά το 2008, στο Λονδίνο, με τεράστια επιτυχία, είναι ένα αυτόνομο δημιούργημα, το οποίο κράτησε πολλά από την ομώνυμη ταινία, αλλά έχει και σημαντικές διαφορές.

PATROKLOS SKAFIDAS
Καθρέφτης μιας κοινωνίας που αναζητεί λύσεις

Όπως σημειώνει για το έργο ο σκηνοθέτης της παράστασης: «Σε αυτές που έγιναν μητέρες, σε αυτές που θα ήθελαν να γίνουν μητέρες και, τελικά, σε όλες τις γυναίκες, σε όλους τους ανθρώπους είναι αφιερωμένο το αριστούργημα του Αλμοδόβαρ. Ένα παιχνίδι αντιθέσεων πάνω σε καυτά και σύγχρονα κοινωνικά θέματα. Καθρέφτης μιας κοινωνίας που αναζητά λύσεις μέσα σε αδιέξοδα και φως, μέσα στο σκοτάδι της απομόνωσης και της μοναξιάς. Θέατρο μέσα στο θέατρο, το “Όλα για τη μητέρα μου” ωθεί σε μια τολμηρή και επικίνδυνη σκηνική δημιουργία. Όλοι είμαστε όλα. Και όλα μπορούν να συμβούν. Σε αυτή την αποδοχή μάς οδηγεί ο πάντα καυστικός και επίκαιρος ισπανός δημιουργός, δια χειρός Σάμουελ Άνταμσον».

PATROKLOS SKAFIDAS
Ταυτότητα παράστασης
Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος, σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας, σκηνικά - κοστούμια: Αναστασία Αρσένη, μουσική: Alberto Iglesias, βοηθός σκηνοθέτη: Παύλος Σαχπεκίδης, παραγωγός: Θεοφάνης Γ. Κιρκινέζος. Παίζουν (με αλφαβητική σειρά):  Αγοραστή Αρβανίτη, Ηλίας Γιαννάκης, Αγγελίνα Ευθυμίου, Κατερίνα Κρέπη, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κατερίνα Λέχου, Γεωργία Μαυρογεώργη, Νένα Μεντή, Σταύρος Μερμήγκης, Άννα Μονογιού, Γωγώ Μπρέμπου, Τάνια Ρόκα, Μαριάννα Τουντασάκη, Μαρίνα Ψάλτη, Κώστας Κάππας, Ειρήνη Ιγγλέση.

PATROKLOS SKAFIDAS
Πληροφορίες
Θέατρο Ακροπόλ - Κεντρική Σκηνή: Ιπποκράτους 9 - 11, Αθήνα, τηλ.: 210 3643700. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Τρίτη 28/1: 20.00, Τετάρτη 29/1: 18.00, Παρασκευή 31/1: 21.00. Τιμές εισιτηρίων: βραδινές παραστάσεις: γενική είσοδος: 20 ευρώ για τις πρώτες 6 σειρές της πλατείας και την 1η σειρά του εξώστη, 15 ευρώ για τις υπόλοιπες σειρές της πλατείας και του εξώστη, απογευματινές παραστάσεις: γενική είσοδος: 15 ευρώ, ΑΜΕΑ - άνεργοι - φοιτητές - μαθητές: 9 ευρώ, έκπτωση 20% στο σύνολο της αξίας των εισιτηρίων για κράτηση  περισσότερων των 12 ατόμων.

naftemporiki.gr
 

Προτεινόμενα για εσάς