Ευ. Βενιζέλος: Κλίμα συναντίληψης στο Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 20:13
UPD:20:18
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) υπό την προεδρία του υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

A- A A+

Κλίμα συναντίληψης, σοβαρότητας και συναίνεσης γύρω από τις στρατηγικές κατευθύνσεις και τους επιμέρους χειρισμούς της εξωτερικής πολιτικής διαπίστωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλος, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.

«Αυτό το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό, γιατί η εθνική ενότητα είναι αυτό που μπορεί να μας επιτρέψει να αλλάξουμε σελίδα ως χώρα» δήλωσε.

Όπως επεσήμανε ο κ. Βενιζέλος, ενημέρωσε τους παρισταμένους για τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών και τους στρατηγικούς σχεδιασμούς για τα μεγάλα εθνικά θέματα (Κυπριακό, Σκοπιανό, Ελληνοτουρκικά), για την κατάσταση στη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική, για τη νότια γειτονία, για την προοπτική της ανατολικής γειτονίας, για τις σχέσεις Ε.Ε. – Ρωσίας και για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις.

Όλα αυτά συνδέονται και με την οικονομική κατάσταση, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι εκείνο που πρέπει να ακούσουν όλοι οι Έλληνες είναι ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια της κρίσης, «παρ’ ότι κάνουμε σκληρή οικονομική διαπραγμάτευση από δυσμενή θέση, δεν έχει ασκηθεί ασύμμετρη ή αθέμιτη πίεση εναντίον μας για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας ή άμυνας».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ από τη Ν.Δ. έλαβαν μέρος οι κ.κ. Κ.Τασούλας και Γ.Κουμουτσάκος, από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Θ.Δρίτσας και ο Παν.Τριγάζης, από το ΠΑΣΟΚ ο Οδ.Κωνσταντινόπουλος και ο Ν.Σηφουνάκης, από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Τέρενς Κουίκ και ο Ιω.Γιανέλλης-Θεοδοσιάδης. Δεν παρέστη εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή