Τυνησία: Η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νέο σύνταγμα

Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014 06:47
UPD:09:00
REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI

Μέλη του κοινοβουλίου της Τυνησίας πανηγυρίζουν την έγκριση του νέου συντάγματος της χώρας.

A- A A+

Τα μέλη της νέας μεταβατικής κυβέρνησης της χώρας, η οποία θα ηγηθεί της Τυνησίας μέχρι να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Μέχντι Τζομάα. Παράλληλα, η Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το νέο σύνταγμα, μια κίνηση που φέρνει τη χώρα ένα βήμα πιο κοντά προς τη μετάβασή της στη δημοκρατία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τζομάα διορίστηκε υπηρεσιακός πρωθυπουργός όταν ο ισλαμιστής Άλι Λάραγεντ παραιτήθηκε βάσει συμφωνίας που είχε συνάψει η πολιτική τάξη της χώρας, με στόχο της έξοδό της από την πολιτική κρίση.

Νέοι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών είναι ο Χακίμ Μπεν Χαμούντα και ο Μονγκί Χαμντί, αντίστοιχα.

«Στόχος μας είναι να φτάσουμε στις εκλογές και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες ασφάλειας και οικονομίας ώστε να βγούμε από αυτή την κρίση», δήλωσε ο Τζομάα στους δημοσιογράφους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάποια συγκεκριμένη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, ωστόσο είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2014.

EURONEWSGREEK

Η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να αντιμετωπίσει τις απαιτήσεις των διεθνών δανειστών για περικοπές στις δημόσιες δαπάνες και τον περιορισμό του ελλείμματος του προϋπολογισμού, χωρίς ωστόσο να προκαλέσει τις αντιδράσεις των πολιτών που θα είχαν ως αποτέλεσμα το ξέσπασμα μαζικών διαδηλώσεων.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή