Τυνησία: 18χρονος έπεσε νεκρός σε επεισόδια στο νότο

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 23:27
UPD:12/01/2014 15:45
REUTERS/STRINGER

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Ένας νέος έχασε τη ζωή του σε συγκρούσεις που ξέσπασαν σε πόλη της Τυνησίας κοντά στα σύνορα με την Αλγερία αργά το βράδυ της Παρασκευής, όταν διαδηλωτές αποπειράθηκαν να κάνουν έφοδο σε τελωνείο, κατά την διάρκεια μιας από τις πολλές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με το τυνησιακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TAP, ο 18χρονος σκοτώθηκε όταν αστυνομικοί συγκρούστηκαν με διαδηλωτές, ορισμένοι εκ των οποίων ήταν οπλισμένοι με κυνηγετικές καραμπίνες κι αποπειράθηκαν να λεηλατήσουν ένα μεθοριακό και τελωνειακό σταθμό στη νότια πόλη Κασερίν.

Ο νεαρός έχασε τη ζωή του αφού χτυπήθηκε στο κεφάλι με ρόπαλο, είπε εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών. Στα επεισόδια τραυματίστηκε επίσης σοβαρά ένας τελωνειακός υπάλληλος, ανέφερε ο ίδιος εκπρόσωπος.

Στην Τυνησία συνεχίζονται οι σποραδικές διαδηλώσεις, ιδίως σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακόμη ιδιαίτερα κακή οικονομική κατάσταση, την ώρα που ένας νέος πρωθυπουργός αναλαμβάνει να ηγηθεί μιας μεταβατικής κυβέρνησης σε μια προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση, τρία χρόνια μετά τη λαϊκή εξέγερση η οποία εξανάγκασε τον Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι να εγκαταλείψει την εξουσία.

Η κυβέρνηση των ισλαμιστών που είχε αναλάβει την εξουσία μετά την εξέγερση παραιτήθηκε αυτή την εβδομάδα και την διακυβέρνηση ανέλαβε τεχνοκρατική κυβέρνηση υπό τον Μέχντι Τζομάα ως τις φετινές εκλογές για την αποπεράτωση της μετάβασης της Τυνησίας στην δημοκρατία.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή