Κόντρα κυβέρνησης - ΣΥΡΙΖΑ για το μεταναστευτικό

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 14:59
UPD:15:24
FOSPHOTOS/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Νέο γύρο αντιπαράθεσης μεταξύ κυβέρνησης και ΣΥΡΙΖΑ πυροδότησε η επιστολή του Αλέξη Τσίπρα προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρόμπεϊ με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στη Λαμπεντούζα και στο Φαρμακονήσι.

Στην επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΥΙΡΖΑ και υποψήφιος του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζητεί τη σύγκληση έκτακτου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το συντομότερο δυνατό, με αντικείμενο την αναθεώρηση του Κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 343/2003 (Δουβλίνο ΙΙ) για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε.

Μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «καμία δύναμη Frontex και κανένας φράκτης δεν μπορεί να σταματήσει ένα φαινόμενο το οποίο είναι, εν μέρει, αποτέλεσμα της κρίσης που επικρατεί στις χώρες απ’ όπου αυτοί οι άνθρωποι φεύγουν» και τονίζει ότι «είναι ανάγκη να υπάρξει άμεση επανεξέταση ολόκληρου του θεσμικού πλαισίου της Ε.Ε. για την μετανάστευση και το άσυλο, στην κατεύθυνση της διασφάλισης της προστασίας των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ολόκληρο το ευρωπαϊκό έδαφος».

Σ. Κεδίκογλου: O κ. Τσίπρας συκοφαντεί την πατρίδα του

Σε δήλωσή του μετά την γνωστοποίηση της επιστολής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι «συκοφαντεί την πατρίδα του, αποσκοπώντας στην κατάργηση της FRONTEX και την αθρόα είσοδο παράνομων μεταναστών, όπως προβλέπει και το πρόγραμμα των περιθωριακών κομμάτων που τον στηρίζουν».

«Η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, που σέβεται πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της και τα ανθρώπινα δικαιώματα, προστατεύοντας παράλληλα τα σύνορά της, που είναι και ευρωπαϊκά», τονίζει.

ΣΥΡΙΖΑ: Αιδώς κ. Κεδίκογλου

Απαντώντας η Κουμουνδούρου αναφέρει: «Αιδώς κ. Κεδίκογλου. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει. Υπάρχουν και νεκροί».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή