Σ. Κεδίκογλου: Δεν υπήρξε απόπειρα επαναπροώθησης στο Φαρμακονήσι

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 17:48
UPD:17:59
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου (φωτογραφία αρχείου), πάνω στο σκάφος με τους μετανάστες ήταν και δύο λιμενικοί.

A- A A+

Τα στίγματα των πλεουμένων αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβήτησης ότι δεν υπήρξε απόπειρα επαναπροώθησης, αλλά προσπάθεια διάσωσης στο Φαρμακονήσι, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σ. Κεδίκογλου, στον ρ/σ «Βήμα FM».

Όπως ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου, πάνω στο σκάφος με τους μετανάστες ήταν και δύο λιμενικοί. «Θα ήθελα να μην ρίχνουμε τόσο εύκολα λάσπη σε ανθρώπους που δίνουν όλο τους το είναι για να προστατεύσουν τα σύνορά μας» πρόσθεσε.

Σχολιάζοντας τους ισχυρισμούς διασωθέντων περί βιαιοπραγιών, είπε πως κατανοεί ότι μπορεί κάποιος μέσα στην απελπισία του να είπε αυτό που νομίζει, ωστόσο πρόσθεσε ότι δεν δέχεται, από τη στιγμή που υπάρχουν κατηγορηματικές τοποθετήσεις, «ξεκάρφωτες κατηγορίες».

«Αν είναι (τα γεγονότα) όπως ισχυρίζονται τότε οι δύο άντρες του Λιμενικού γιατί ήταν πάνω στο πλεούμενο; Γιατί προσπάθησαν με κάθε τρόπο να τους σώσουν; Αναφέρονται συγκεκριμένα στοιχεία» τόνισε.

Ο κ. Κεδίκογλου υπενθύμισε παράλληλα ότι μια από τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας είναι να φέρει τους Ευρωπαίους αντιμέτωπους με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή