Κυρ. Μητσοτάκης: Για θέσεις ευθύνης οι επιλογές γίνονται ακόμη με κομματικά κριτήρια

Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014 09:40
UPD:10:17
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
A- A A+

Για μια κατηγορία σημαντικών θέσεων στο Δημόσιο οι επιλογές εξακολουθούν να γίνονται με κομματικά κριτήρια, παραδέχθηκε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, εκφράζοντας την αντίθεσή του σε αυτή η διαδικασία.

«Δυστυχώς ειδικά σε θέσεις ευθύνης, ξεκινώντας από τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων πηγαίνοντας στους διοικητές νοσοκομείων, δεν έχουμε ένα αντικειμενικό σύστημα επιλογής αυτών των ανθρώπων», ανέφερε σε συνέντευξή του στο Mega.

Η εισήγησή του, όπως είπε, είναι να πάμε σε θέσεις γενικών γραμματέων με πενταετή συμβόλαια που δεν θα επιλέγονται πολιτικά.

Ερωτηθείς σχετικά επισήμανε ότι ο τρόπος επιλογής του γενικού γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρη, ήταν σωστός. Για τις επικρίσεις που δέχεται ο κ. Θεοχάρης ξεκαθάρισε ότι ο κάθε γενικός γραμματέας είναι εκτελεστικό όργανο, δεν χαράσσει πολιτική.

«Πάνω από 10.000 προσλήψεις το 2014»

Σε ό,τι αφορά την ατζέντα του υπουργείου του, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι την επόμενη εβδομάδα κατατίθεται ο νόμος για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και θα εφαρμοστεί από την  αξιολόγηση του 2013.

«Η αξιολόγηση όπως δούλευε μέχρι τώρα δεν ήταν αξιολόγηση. Δεν μπορεί να παίρνουν όλοι άριστα», είπε και επισήμανε ότι δέχθηκε πολύ κριτική για τις αλλαγές που προωθούνται.

Η επόμενη πρωτοβουλία, σύμφωνα με τον υπουργό, θα είναι ο τρόπος επιλογής διευθυντών και προϊσταμένων.

Δεν έχω την προσδοκία μέσα σε έναν χρόνο να αλλάξω νοοτροπίες δεκαετιών αλλά να σπείρω έναν σπόρο αλλαγής, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά τον στόχο των 11.000 απολύσεων για φέτος, επανάλαβε ότι αυτές θα προέλθουν από το κλείσιμο ΝΠΙΔ, από τη διαθεσιμότητα, από την επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης σε ό,τι αφορά επίορκους υπαλλήλους, καθώς και από τις υποθέσεις των προσωρινών διαταγών.

Σημείωσε ακόμη ότι το 2014 θα γίνουν λίγο παραπάνω από 10.000 προσλήψεις για την κάλυψη αναγκών που δεν μπορούν να καλυφθούν από τη διαθεσιμότητα.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή