Ευρωλίγκα: Νίκη-χρυσάφι ο Ολυμπιακός στη Βιτόρια

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 23:11
UPD:23:34
EPA/ADRIAN RUIZ DE HIERRO
A- A A+

Τη δεύτερη νίκη του στο Top 16 της Ευρωλίγκας κατάκτησε απόψε στη Βιτόρια ο Ολυμπιακός, συντρίβοντας τη Λαμποράλ Κούτσα με 89-70 , στο πλαίσιο της 4ης αγωνστικής του 5ου ομίλου της διοργάνωσης.

Μετά από δύο διαδοχικές ήττες στο ξεκίνημα της Β΄ φάσης και αυτή από τον Παναθηναϊκό στην Α1, οι πρωταθλητές Ευρώπης έδειξαν το καλό τους πρόσωπο και με ολοκληρωτικό μπάσκετ πήραν τη μεγάλη νίκη, που τους ξαναβάζει γερά στο παιχνίδι της κατάκτησης των δύο πρώτων προνομιούχων θέσεων, ενώ και η διαφορά ήταν τέτοια που σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Βάσκους θα έχουν το «πάνω χέρι».

«Κλειδί» στο ματς ήταν τα εκπληκτικά ποσοστά των «ερυθρόλευκων» έξω από τη γραμμή των 6.75μ στο πρώτο μέρος. Με 9/13 τρίποντα η ελληνική ομάδα πήρε γρήγορα μεγάλη διαφορά στο σκορ, σε συνδυασμό με την τραγική άμυνα των γηπεδούχων και έκλεισε το πρώτο μέρος με συγκομιδή 59 πόντων.

Ό,τι κι αν έκαναν οι παίκτες του Μπαρτζώκα στο πρώτο 20λεπτο ήταν επιτυχημένο. Ο Λοτζέσκι με 16 πόντους και 3/4 τρίποντα ήταν ο κορυφαίος, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Σπανούλης, που έκλεισε το πρώτο μισό του αγώνα με 13 (2/4 τρίποντα). Από την άλλη, οι γηπεδούχοι έπαιζαν άμυνα...με τα μάτια, ενώ και επιθετικά ο Νοτσιόνι ήταν η μοναδική απειλή για το καλάθι του Ολυμπιακού. Ο Αργεντινός πέτυχε 11 πόντους στο ξεκίνημα, ενώ ο Ερτέλ ανέλαβε δράση στη δεύτερη περίοδο και με 10 πόντους κράτησε προς στιγμή την ομάδα του σε σχετικά κοντινή απόσταση στο σκορ.  

Η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού έφτασε στους 30 πόντους στην 3η περίοδο (70-40) και το ματς είχε τελειώσει. Οι «ερυθρόλευκοι» χαλάρωσαν κάπως στη συνέχεια κι έδωσαν την ευκαιρία στους Βάσκους να μειώσουν σε 51-73, αλλά σοβαρεύτηκαν γρήγορα και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να πιστέψουν σε κάτι καλύτερο.

Το παιχνίδι στην τελευταία περίοδο ήταν εντελώς ανοικτό κι από τις δύο ομάδες, με τον Ολυμπιακό να τελειώνει την αναμέτρηση με 11/20 τρίποντα. Ο Ματ Λοτζέσκι με 17 πόντους ήταν η πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών, ενώ ο Σπανούλης έμεινε στους 13 του πρώτου μέρους. 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις