Ευρωλίγκα: Επίσημη διαμαρτυρία του Παναθηναϊκού για τη διαιτησία

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 10:45
UPD:11:10
EPA/TOLGA BOZOGLU
A- A A+

Τρομερά παράπονα από τη διαιτησία στον χθεσινό αγώνα με την Φενερμπαχτσέ έχουν οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, γεγονός που ανάγκασε την ΚΑΕ να στείλει σήμερα το πρωί επιστολή διαμαρτυρίας προς τη διοργανώτρια αρχή.

Με την κίνηση αυτή η διοίκηση δεν προσδοκά την επανάληψη του αγώνα, ωστόσο, αποδεικνύει πως δεν είναι διατεθειμένη να μείνει αδρανής σε περίπτωση παρόμοιων φαινομένων στο μέλλον. Η επιστολή διαμαρτυρίας στάλθηκε απευθείας στον «ισχυρό άνδρα» της Ευρωλίγκας, Τζόρντι Μπερτομέου, εντός της οποίας οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για «αλλοίωση αποτελέσματος» με αφομή τα «σφυρίγματα» των Ράντοβιτς (Κροατία), Πέρεθ Πιθάρο (Ισπανία) και Κιάρι (Ιταλία).

Η επιστολή, μάλιστα, συνοδεύεται από το DVD του αγώνα με τις επίμαχες φάσεις, στις οποίες οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού θεωρούν πως η ομάδα αδικήθηκε κατάφορα από τους διαιτητές. Οι «πράσινοι» μιλούν για «άνιση αντιμετώπιση» και εστιάζουν στα διαφορετικά κριτήρια με τα οποία σφυρίζονταν τα φάουλ στις δύο πλευρές (24 σε βάρος των φιλοξενούμενων έναντι 19 κατά των γηπεδούχων), αλλά και στην επίμαχη φάση που έγινε 1.23'' πριν τη λήξη, όταν χρεώθηκε ένα απλό φάουλ στο Διαμαντίδη, ενώ ο αρχηγός είχε πετύχει καλάθι που έπρεπε να μετρήσει και να εκτελέσει βολή. Εκείνη τη στιγμή το σκορ ήταν 68-67 υπέρ των Τούρκων.

Οι άνθρωποι του συλλόγου ζητούν ισονομία στα σφυρίγματα στο υπόλοιπο της διοργάνωσης, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς ότι η ΚΑΕ είχε έρθει σε ρήξη την περασμένη περίοδο με τη διοργανώτρια αρχή και προσωπικά με το Μπερτομέου, με αφορμή τα παράπονα που είχαν εκφραστεί για τη διαιτησία στην προημιτελική σειρά των αγώνων με την Μπαρτσελόνα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις