ΚΚΕ: Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ θα διαψεύσουν τον λαό

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 20:44
UPD:20:49
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τα γραφεία του ΚΚΕ στον Περισσό.

A- A A+

Επίθεση τόσο στη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του από τη Λιβαδειά ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση με κορμό τη Ν.Δ. ή τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαψεύσει τους πολίτες, ενώ καταφέρθηκε κατά του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι στις τάξεις του  έχει μαζέψει μια σειρά γνωστά λαμόγια, του πάλαι ποτέ παλιού ΠΑΣΟΚ.

Αναφερόμενος στις κάλπες που θα στηθούν το Μάιο, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν να στερήσουν από το λαό τη δυνατότητα να σκεφτεί, να συζητήσει γιατί φτάσαμε ως εδώ.

Ο ίδιος απέρριψε ότι τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί ανάπτυξης, λέγοντας ότι με ή χωρίς πρωτογενές πλεόνασμα, η ανάκαμψη θα πατήσει πάνω στα αποκαΐδια των εργατικών δικαιωμάτων.

Ο κ. Κουτσούμπας, συνέχισε λέγοντας ότι οι αντίπαλες κομματικές δυνάμεις, θέλουν να κρύψουν ότι τα περί επαναδιαπραγμάτευσης και νέου χρηματοδοτικού προγράμματος, με ή χωρίς μνημόνιο, που λέει η Ν.Δ ή τα περί κουρέματος του χρέους, που όπως υποστήριξε, τώρα μόλις ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε ότι στο μεγαλύτερο μέρος του δεν είναι επαχθές, είναι οι δύο διαφορετικές όψεις του ίδιου κάλπικου νομίσματος.

«Είναι συνταγές, μοντέλα που αντανακλούν και τα ιδιαίτερα συμφέροντα διαφόρων τμημάτων του κεφαλαίου, όπου η κυβέρνηση υπηρετεί τους μεν, η αξιωματική αντιπολίτευση τους δε» είπε και πρόσθεσε ότι μια όποια κυβέρνηση σήμερα, είτε με κορμό τη Ν.Δ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, για μια ακόμα φορά θα διαψεύσει τις ελπίδες του λαού, γιατί τελικά θα συνεχίσει στην ίδια αντιλαϊκή ρότα.

Δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ

Μήπως δεν τα έχουμε ξαναζήσει; Διερωτήθηκε ο κ. Κουτσούμπας σημειώνοντας ότι τα ίδια έλεγαν τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. και υπογράμμισε ότι και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμασθεί για να διευκρινίσει:

«Πρωτοκλασάτα στελέχη του δεν ήταν δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, γενικοί γραμματείς υπουργείων σε κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ανά την Ελλάδα;  Μήπως στις τάξεις του δεν έχει σήμερα μια σειρά γνωστά λαμόγια, του πάλαι ποτέ παλιού ΠΑΣΟΚ, που συμμετείχαν στο μεγάλο φαγοπότι, διαχειρίστηκαν κονδύλια, έφαγαν και κάποιοι συνεχίζουν να τρώνε;»

Ο κ. Κουτσούμπας συνέχισε τη σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για πρωτοκλασάτα στελέχη σε συνδικαλιστικά κινήματα, στη ΓΣΕΕ, στην ΑΔΕΔΥ, που ξεπούλησαν αγώνες και συνεργάστηκαν με μεγαλοβιομήχανους για να μαζέψουν «ζεστό χρήμα όπως έδειξαν και τα πρόσφατα πόθεν έσχες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων».

Ο επικεφαλής του ΚΚΕ σημείωσε ότι όσο αδύνατο είναι το ΚΚΕ τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για το λαό.

«Δυνάμωσε πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αδυνάτισε ο λαός, το κίνημα» είπε.

Δυνατό ΚΚΕ παντού

Τέλος, ζήτησε την ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη Βουλή, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία και επανέλαβε ως αιτήματα μέρος των προτάσεων νόμου που το ΚΚΕ έχει καταθέσει στη Βουλή.

Ειδικότερα, έκανε λόγο για αγώνες προκείμενου να μην επιτραπεί καμιά κατάσχεση, κανένας πλειστηριασμός. Για να μην υπάρξει κανένα φόρος για το σπίτι της λαϊκής οικογένειας, την αγροικία, την παραθεριστική κατοικία. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια και οι φόροι για τη φτωχολογιά, είπε.

Ζήτησε δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ, η μείωση για άνεργους, χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους και  κατάργηση όλων των φόρων και των χαρατσιών στα τιμολόγια καθώς και η  απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και η επανασύνδεση της στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ακόμη, μεταξύ άλλων,  ζήτησε την κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και την απαλλαγή των ανέργων από φόρους, χαράτσια, οφειλές, χρέη, από τα εισιτήρια στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες, από πληρωμές σε νοσοκομειακές μονάδες, έστω κι αν είναι ανασφάλιστοι και τόσα άλλα που προβλέπουν οι προτάσεις νόμου που κατέθεσε στη βουλή το ΚΚΕ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή