Άναψε φωτιές σχόλιο βουλευτή της Ν.Δ. για τη χούντα

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 15:41
UPD:19:02
Επόμενη Μέρα

«Τον χουντικό τον βάζετε στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη; Εκείνη την εποχή η χούντα ήταν μία επανάσταση δεν είναι το ίδιο ακριβώς», ανέφερε ο κ. Χριστογιάννης.

A- A A+

Τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης προκάλεσε σχόλιο του βουλευτή της Ν.Δ. Δημήτρη Χριστογιάννη σε τηλεοπτική εκπομπή ότι «η χούντα ήταν επανάσταση», ενώ και το ΠΑΣΟΚ κάλεσε το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά «να τον επαναφέρει στην τάξη».

«Τον χουντικό τον βάζετε στην ίδια μοίρα με τον τρομοκράτη; Εκείνη την εποχή η χούντα ήταν μία επανάσταση δεν είναι το ίδιο ακριβώς», ανέφερε ο κ. Χριστογιάννης.

Η δήλωση αυτή ώθησε τον ΣΥΡΙΖΑ να εκδώσει ανακοίνωση με την οποία διερωτάται αν «η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς συμφωνούν με τον βουλευτή τους ότι η κατάλυση της Δημοκρατίας από τη μισητή χούντα, στην περίοδο της οποίας έγιναν βασανιστήρια και δολοφονίες, ήταν επανάσταση για τη χώρα».

«Αν όχι», συνεχίζει, «οφείλουν να αποδοκιμάσουν και να διαγράψουν τον βουλευτή τους, ειδάλλως η Ν.Δ. του κ. Σαμαρά θεωρεί ότι “η χούντα ήταν επανάσταση”».

Παρέμβαση για την επίμαχη δήλωση έγινε και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο την χαρακτήρισε απαράδεκτη και ανατριχιαστική.

«Η Ν.Δ. οφείλει να αποδοκιμάσει άμεσα τις φιλοχουντικές απόψεις του βουλευτή της και να τον επαναφέρει στη τάξη», σημειώνει το Κίνημα. 

Επικριτικό ήταν και το σχόλιο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που άφησαν αιχμές και κατά της Σοφίας Βούλτεψη, για τα όσα διημείφθησαν νωρίτερα σήμερα στη Βουλή:

«Δεν χρειάζεται να απαντήσουμε στην κ. Βούλτεψη, που είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τάσεις νεοφασισμού. Την απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστογιάννης, που δήλωσε ότι η χούντα ήταν επανάσταση».

Να αποδοκιμάσει άμεσα και κατηγορηματικά «τη φιλοχουντική έκρηξη του βουλευτή της» κάλεσε τη Νέα Δημοκρατία η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζεοντας ότι «στο δημοκρατικό τόξο δεν χωρούν απόψεις που θωπεύουν την επτάχρονη δικτατορία και εξωραΐζουν τον χαρακτήρα της».

Τις απόψεις του βουλευτή καταδίκασε τέλος και το ΚΚΕ. «Είναι δεδομένη και αυτονόητη η καταδίκη απόψεων που εξωραΐζουν ή αποκρύπτουν τον πραγματικό χαρακτήρα της εφτάχρονης δικτατορίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Περισσός.

Με αφορμή δε την «κάλπικη διπολική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών» τόνισε ότι «ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ‘τρομοκρατική’ οργάνωση, όπως αφήνει να εννοηθεί η ΝΔ, ούτε η ΝΔ ‘χουντικό’ κόμμα, όπως υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ». «Με την ΕΕ και το κεφάλαιο είναι και οι δύο και αυτή τους τη σύγκλιση προσπαθούν να αποκρύψουν. Ο λαός ας βγάλει τα συμπεράσματά του», κατέληξε.

Διαστρέβλωση των δηλώσεών του καταγγέλλει ο Δ. Χριστογιάννης

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε, ο κ. Χριστογιάννης προέβη σε νέα δήλωση κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των σχολίων του. 

«Η παράταξη στην οποία έχω την τιμή να ανήκω, αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα και ήταν και είναι πάντοτε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τυραννίας. Τις θέσεις αυτές υπερασπίζομαι σε κάθε περίπτωση», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Όποιοι, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαστρεβλώσεις επιχειρούν λεκτικές αντιπαραθέσεις, αποβλέπουν σε ψεύτικες εντυπώσεις. Παίζουν σε βάρος της Δημοκρατίας», πρόσθεσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή