Μπραχίμι: Στο ίδιο τραπέζι το Σάββατο οι δύο συριακές αντιπροσωπείες

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 18:59
UPD:23:24
REUTERS/JAMAL SAIDI

Ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το συριακό, Λαχντάρ Μπραχίμι.

A- A A+

Οι αντιπροσωπείες της συριακής κυβέρνησης και του συνασπισμού της συριακής αντιπολίτευσης θα συναντηθούν στον ίδιο χώρο και θα έχουν απευθείας συνομιλίες το Σάββατο στη Γενεύη, ανακοίνωσε την Παρασκευή το απόγευμα ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ για το συριακό Λαχντάρ Μπραχίμι.

Ο ειδικός μεσολαβητής σημείωσε επίσης, μετά το τέλος της συνάντησής του με την αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης στην ελβετική πόλη, ότι και οι δύο αντιπροσωπείες ασπάζονται τις αρχές του τελικού ανακοινωθέντος της «Γενεύης 1» του 2012, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η αντιπροσωπεία της συριακής αντιπολίτευσης είχε δηλώσει ότι δεν θα καθόταν στο ίδιο τραπέζι με εκπροσώπους της κυβέρνησης στο βαθμό που οι τελευταίοι δεν θα αποδέχονταν τη δημιουργία μεταβατικού κυβερνητικού σχήματος, όπως προβλεπόταν από τη «Γενεύη 1».

EURONEWS

Η επίσημη συριακή αντιπροσωπεία, από την άλλη πλευρά, απείλησε δια στόματος του υπουργού Εξωτερικών Ουάλιντ Μουάλεμ να αποχωρήσει από τη Γενεύη, εάν μέχρι το Σάββατο δεν είχαν αρχίσει ουσιαστικές συνομιλίες.

Ο κ. Μπραχίμι πρόσθεσε επίσης ότι τα ζητήματα ουσίας δεν έχουν ακόμη συζητηθεί, ωστόσο διαβεβαίωσε ότι καμία εκ των δύο αντιπροσωπειών δεν θα εγκαταλείψει τη Γενεύη εντός του σαββατοκύριακου.

Η πρώτη συνάντηση των δύο αντιπροσωπειών είναι προγραμματισμένη για τις 11.00 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Ελλάδος).

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή