Δ. Στρατούλης: Μέγιστο κοινωνικό έγκλημα η απόφαση για τις ομαδικές απολύσεις

Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου 2014 12:04
UPD:12:07
EUROKINISSI

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Μέγιστο κοινωνικό και πολιτικό έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων και των ανέργων» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Στρατούλης την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.

«Η κυβέρνηση βήμα-βήμα, δυστυχώς με τις πλάτες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, προχωρεί στην εφαρμογή της συμφωνίας με την τρόικα για απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, πάνω από τα νομοθετημένα όρια που ισχύουν μέχρι σήμερα και χωρίς πλέον να υπάρχει ως προαπαιτούμενο η σύμφωνη γνώμη του εκάστοτε υπουργού Εργασίας», επεσήμανε ο κ. Στρατούλης.

Τόνισε επίσης ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο είναι ριζικά αντίθετος με την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, αλλά έχει καταθέσει, όπως υπενθύμισε, στη Βουλή πρόταση νόμου για την ακύρωση των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων με τις οποίες οι ατομικές και ομαδικές απολύσεις έγιναν πιο εύκολες και φτηνές για τους εργοδότες.

Ο κ. Στρατούλης δεν παρέλειψε όμως να καυτηριάσει και την πρόταση του ΚΕΠΕ για τον κατώτατο μισθό. Όπως είπε, «το ΚΕΠΕ, με την πρότασή του για την κατάργηση του ήδη μειωμένου από το 2012 κατά 32% κατώτερου εγγυημένου μισθού για τους νέους εργαζόμενους, παίζει ουσιαστικά το ρόλο του λαγού της κυβέρνησης και της τρόικας, που προωθούν την μετατροπή της εργασίας των νέων σε σύγχρονο σκλαβοπάζαρο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή