Συρία: Νεκροί ενήλικες και παιδιά από ρίψη πύραυλου στο Χαλέπι

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 00:54
UPD:00:56
REUTERS/AHMED JADALLAH

Σε άλλο σημείο του Χαλεπίου σημειώθηκαν μάχες μεταξύ αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών δυνάμεων, με τους τελευταίους να επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος στη συνοικία Αζιζίγια (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μεταξύ αυτών και πέντε παιδιά όταν ένα πύραυλος έπληξε το Χαλέπι περιοχή που ελέγχεται από τους αντάρτες.

Ο πύραυλος αυτός εκτοξεύτηκε από στρατιώτες των ένοπλων δυνάμεων του προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στη συνοικία Μαασρανίγια στο Χαλέπι και σκότωσε 10 ανθρώπους, εκ των οποίων 5 παιδιά και 3 γυναίκες, όπως ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Επρόκειτο για έναν πύραυλο εδάφους-εδάφους, σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση.

Σε άλλο σημείο του Χαλεπίου σημειώθηκαν μάχες μεταξύ αντικαθεστωτικών και κυβερνητικών δυνάμεων, με τους τελευταίους να επιχειρούν να κερδίσουν έδαφος στη συνοικία Αζιζίγια.

«Ο στρατός επιχειρεί να επωφεληθεί από το γεγονός ότι οι αντάρτες μάχονται επίσης εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (ΙΚΙΛ) προκειμένου να προωθηθούν στο Χαλέπι» υποστήριξε ακτιβιστής στην επαρχία, ο οποίος συστήθηκε με το όνομα Αμπού Ομάρ.

Αυτή η ομάδα ενόπλων τζιχαντιστών, που συνδέεται με την Αλ Κάιντα και απέναντι στην οποία αρχικά οι αντάρτες ήταν θετικά διακείμενοι καθώς πίστευαν ότι θα τους βοηθούσε να πολεμήσουν το καθεστώς, από τις αρχές του μήνα συγκρούεται με πολλές ομάδες ανταρτών.

Σε περιοχές βόρεια της Δαμασκού οι κυβερνητικές δυνάμεις βομβάρδισαν θέσεις ανταρτών στη ζώνη της Σαϊντνάγια, ενώ σε κοντινή τοποθεσία 10 στρατιωτικοί, εκ των οποίων 3 ήσαν αξιωματικοί, έχασαν την ζωή τους στον τομέα της Ζαμπάντανι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή