Eν αναμονή του Windows Phone 8.1 Blue

Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2014 09:44
WINDOWS PHONE CENTRAL

Το Windows Phone 8.1 Blue αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του κατά τους πρώτους μήνες του 2014, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του MWC (Mobile World Congress) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη, 24-27 Φεβρουαρίου.

A- A A+

Αν και οι Nokia και Microsoft δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη την αναβάθμιση GDR3 για το λειτουργικό σύστημα των συσκευών Lumia, ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι πρώτες φήμες για το επερχόμενο λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8.1 Blue. 

Το Windows Phone 8.1 Blue αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του κατά τους πρώτους μήνες του 2014, πιθανότατα κατά τη διάρκεια του MWC (Mobile World Congress) που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελόνη, 24-27 Φεβρουαρίου.

Ενδέχεται το ντεμπούτο του νέου λειτουργικού συστήματος της Microsoft να συνδυαστεί με την εμφάνιση δύο νέων συσκευών της Nokia, που προσωρινά φέρουν τις ονομασίες Goldfinger και Moneypenny. Η παραπομπή στις ταινίες του James Bond είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει πολλά γνωστά σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Windows Phone 8.1 Blue. Ωστόσο, πιστεύεται ότι το νέο λειτουργικό σύστημα θα διαθέτει notification center αλλά και αναβαθμισμένες ικανότητες multitasking. Αυτό που μάλλον δεν θα υπάρχει είναι το Back button με αποτέλεσμα όταν οι χρήστες θέλουν να «βγουν» από μια εφαρμογή να πιέζουν το Start button, κατά τρόπο παρόμοιο με την πλοήγηση στα iPhone. Ένα ακόμη στοιχείο που πιστεύεται ότι θα είναι ενσωματωμένο στο νέο λειτουργικό δεν είναι άλλο από τον voice assistant.

WINDOWS PHONE CENTRAL

Επίσης, πιθανότατα στο μοντέλο Goldfinger, αναμένεται να ενσωματωθεί και η λειτουργία 3D Touch της Nokia, σύμφωνα με την οποία ένας αισθητήρας θα παρακολουθεί και θα αναγνωρίζει τις κινήσεις των χεριών του χρήστη ώστε να επιτυγχάνεται έλεγχος της συσκευής μέσω χειρονομιών. Πρόκειται για λειτουργία παρόμοια με την Air Gestures που συναντάμε στο Galaxy S4 της Samsung.

Επιπλέον, σε ότι αφορά τις συσκευές, εικάζεται ότι θα είναι τα πρώτα smartphones της Nokia που θα υποστηρίζουν δύο κάρτες SIM, γεγονός που θεωρείται ότι θα κάνει πιο ελκυστικές τις συσκευές της εταιρείας στις αναπτυσσόμενες αγορές.

Προτεινόμενα για εσάς