Ελεύθεροι με συνολική εγγύηση 100.000 λιρών Γριβέας – Βάτσικα

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 19:56
UPD:22:32
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα αναζητούνταν για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

A- A A+

Στις 3 Φεβρουαρίου θα εκδικασθεί στη Βρετανία η υπόθεση για την έκδοση ή μη των Κυριάκο Γριβέα και Αναστασίας Βάτσικα οποίοι αναζητούνταν για την υπόθεση των επισφαλών δανείων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και παραδόθηκαν την Τετάρτη αυτοβούλως στη Σκότλαντ Γιαρντ. Και οι δύο τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ ο καθένας.

Οι δύο κατηγορούμενοι, σύμφωνα με το δικηγόρο τους παραδόθηκαν σήμερα το πρωί στην βρετανική αστυνομία αφού πρώτα είχε κανονιστεί ραντεβού με τις αστυνομικές αρχές.

Το απόγευμα ο Κυριάκος Γριβέας και η Αναστασία Βάτσικα, για τους οποίους εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, παρουσιάστηκαν το απόγευμα της Τετάρτη ενώπιον του δικαστηρίου του Westminster.

Και για τους δύο ορίστηκε δικάσιμος για τις 3 Φεβρουαρίου και τότε θα εξετασθεί αν δικαιολογείται το αίτημα των Ελληνικών αρχών για την έκδοσή τους.

Το δικαστήριο αποφάσισε να τους αφήσει ελεύθερους με περιοριστικούς όρους μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνεται καταβολή εγγύησης ύψους 50.000 λιρών για τον καθένα και παράδοση τόσο των δικών τους διαβατηρίων όσο και των παιδιών τους.

Επίσης θα πρέπει να παρουσιάζονται τρεις φορές την εβδομάδα στο αστυνομικό τμήμα του Κίνγκστον του Λονδίνου όπου είναι και η μόνιμη κατοικία τους και θα πρέπει να έχουν τα τηλέφωνά τους ανοικτά 24 ώρες το 24ωρο ώστε να απαντούν σε κάθε κλήση των βρετανικών αρχών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή