«Οι Σύροι θα αποφασίσουν για τον Άσαντ»

Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 11:53
UPD:11:55
REUTERS/GARY CAMERON

Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Μουάλεμ (αριστερά) κατά τις συνομιλίες της διάσκεψης «Γενεύη 2».

A- A A+

«Κανένας δεν μπορεί να παράσχει ή να αποσύρει τη νομιμοποίηση του Μπασάρ αλ Άσαντ παρά μόνον οι ίδιοι οι Σύροι. Είναι δικαίωμά τους και καθήκον τους», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας, Ουάλιντ Μουάλεμ, κατά την ομιλία του στη διάσκεψη «Γενεύη 2».

Κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να στέλνει όπλα στη Συρία και να υποστηρίζει την τρομοκρατία, απηύθυνε έκκληση για άρση των κυρώσεων και προειδοποίησε ότι ο πόλεμος «δε θα σταματήσει στη Συρία, αλλά θα επηρεάσει όλες τις γειτονικές χώρες».

Η Συρία θα κάνει ό,τι είναι δυνατό για να υπερασπιστεί τον εαυτό της με τους τρόπους που θεωρεί κατάλληλους, είπε και πρόσθεσε ότι ορισμένες χώρες που συμμετέχουν στη διάσκεψη έχουν βάψει τα χέρια τους με αίμα.

EPA/SALVATORE DI NOLFI

Υποστηρικτές του Άσαντ διαδηλώνουν κοντά στο ξενοδοχείο στο Μοντρέ της Ελβετίας, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία.

Χαρακτήρισε ακόμη τη συριακή αντιπολίτευση ως «προδότες» και επισήμανε ότι «η συριακή (κυβερνητική) αντιπροσωπεία είναι εδώ για να εκπροσωπήσει το λαό, το στρατό και τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-'Ασαντ».

EURONEWSGREEK

Ο Μουάλεμ διαπληκτίστηκε με τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ζητώντας περισσότερο χρόνο στο βήμα. «'Εχω το δικαίωμα να παρουσιάσω τη συριακή εκδοχή εδώ», σημείωσε.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή