Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Καταλληλότερος πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 07:51
UPD:11:25
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
A- A A+

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5% και τα λοιπά κόμματα με 9,5%.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας προτιμήσεις αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;» οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: «η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά» 3%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά» 17%, «η Ν.Δ. με μικρή διαφορά» 32%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» 35%, «κανένα/χωρίς γνώμη» 13%.

Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις σας, από τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα, ποιο κόμμα, ή ποια κόμματα εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσουν τη χώρα», το 55% απαντά «κανένα», 19% επιλέγουν τη Ν.Δ., 15% τον ΣΥΡΙΖΑ και 7% το ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος πάντως πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30%, ενώ το 29% απαντά κανέναν από τους δύο.

Η έρευνα διενεργήθηκε τη χρονική περίοδο από 8 έως 13 Ιανουαρίου 2014.

«Μεγαλώνει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ απαντά με μνημόνιο και "χειροβομβίδες" ανευθυνότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα, ενότητα και σοβαρότητα», σχολίασε μέσω twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η "εκτίμηση εκλογικής επιρροής" από την εφημερίδα των Συντακτών αφορά έρευνα που έγινε προ 10 ημερών. Προφανής η σκοπιμότητα δημοσίευσης», ανέφερε από την πλευρά του, σε μήνυμά του επίσης στο twitter, ο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή