Πολιτική
Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014 07:51

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 3,5 μονάδων για τον ΣΥΡΙΖΑ

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ κατά 3,5 ποσοστιαίες μονάδες καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για την «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στην εκτίμηση της εκλογικής επιρροής ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 28% της Νέας Δημοκρατίας. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 10%, το ΠΑΣΟΚ με 6,5%, το ΚΚΕ με 6,5%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 4,5%, η Δημοκρατική Αριστερά με 3,5% και τα λοιπά κόμματα με 9,5%.

Στην ερώτηση «ανεξάρτητα από τις πολιτικές σας προτιμήσεις αν υποθέσουμε ότι αύριο είχαμε πάλι εκλογές ποιο κόμμα πιστεύετε ότι θα κέρδιζε;» οι ερωτηθέντες απαντούν ως εξής: «η Ν.Δ. με μεγάλη διαφορά» 3%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μεγάλη διαφορά» 17%, «η Ν.Δ. με μικρή διαφορά» 32%, «ο ΣΥΡΙΖΑ με μικρή διαφορά» 35%, «κανένα/χωρίς γνώμη» 13%.

Στο ερώτημα «ανεξάρτητα από τις κομματικές προτιμήσεις σας, από τα κόμματα που υπάρχουν σήμερα, ποιο κόμμα, ή ποια κόμματα εμπιστεύεστε περισσότερο για να κυβερνήσουν τη χώρα», το 55% απαντά «κανένα», 19% επιλέγουν τη Ν.Δ., 15% τον ΣΥΡΙΖΑ και 7% το ΠΑΣΟΚ.

Καταλληλότερος πάντως πρωθυπουργός θεωρείται ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 39% έναντι του Αλέξη Τσίπρα που συγκεντρώνει 30%, ενώ το 29% απαντά κανέναν από τους δύο.

Η έρευνα διενεργήθηκε τη χρονική περίοδο από 8 έως 13 Ιανουαρίου 2014.

«Μεγαλώνει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ΝΔ απαντά με μνημόνιο και "χειροβομβίδες" ανευθυνότητας. Ο ΣΥΡΙΖΑ με πρόγραμμα, ενότητα και σοβαρότητα», σχολίασε μέσω twitter ο Δημήτρης Παπαδημούλης.

«Η "εκτίμηση εκλογικής επιρροής" από την εφημερίδα των Συντακτών αφορά έρευνα που έγινε προ 10 ημερών. Προφανής η σκοπιμότητα δημοσίευσης», ανέφερε από την πλευρά του, σε μήνυμά του επίσης στο twitter, ο ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Μουρούτης.