Συρία: «Κόκκινη» γραμμή η απομάκρυνση του Άσαντ από την προεδρία

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 23:56
UPD:22/01/2014 00:03
REUTERS/SERGEI KARPUKHIN

«Κανείς δε μπορεί να αγγίξει την Προεδρία» δήλωσε ο Μουάλεμ, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Η Συρία δεν διαπραγματεύεται την απομάκρυνση του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ από την εξουσία δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών  της Συρίας Ουαλίντ Μουάλεμ σε δηλώσεις του προς το συριακό πρακτορείο ειδήσεων Σάνα λίγο πριν από την άφιξή του στο Μοντρέ της Ελβετίας και μια ημέρα πριν την έναρξη της διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης «Γενεύη 2».

Όπως είπε, το ζήτημα του προέδρου και του καθεστώτος αποτελούν κόκκινες γραμμές για το συριακό λαό.

«Κανείς δε μπορεί να αγγίξει την Προεδρία» δήλωσε ο Μουάλεμ, σύμφωνα με το συριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Ο υπουργός Εξωτερικών επιβεβαίωσε ταυτόχρονα την επιθυμία της Συρίας να στεφθεί με επιτυχία η διάσκεψη, ως ένα πρώτο βήμα προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος για ένα διάλογο μεταξύ των Σύρων.

«Πηγαίνουμε στη Γενεύη με την ελπίδα να καταλήξουμε σε μια κοινή για τη Συρία και τη διεθνή κοινότητα θέση απέναντι στην τρομοκρατία που πλήττει τη Συρία και ολόκληρη την περιοχή» προσέθεσε.

EURONEWSGREEK

Σε ό,τι αφορά τον αποκλεισμό του Ιράν, από τη «Γενεύη 2» έπειτα από τις πιέσεις της αντιπολίτευσης και των ΗΠΑ, ο Μουάλεμ χαρακτήρισε αυτή την εξέλιξη ως ένα τεράστιο λάθος.

Πηγή: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή