Ο Σνόουντεν «φοβάται για τη ζωή του»

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 21:06
UPD:23:29
REUTERS/HANDOUT

«Οι απειλές για τη ζωή του είναι πραγματικές. Υπάρχουν αληθινά», δήλωσε ο ρώσος δικηγόρος του πρώην τεχνικού συμβούλου της NSA (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν φοβάται για τη ζωή του μετά από δημοσίευμα σε ιστοσελίδα όπου αμερικανοί αξιωματούχοι φέρονται να εκφράζουν απειλές εναντίον του, δήλωσε ο Ανατόλι Κουτσέρενα, δικηγόρος του πρώην τεχνικού συμβούλου της NSA.

«Οι απειλές για τη ζωή του είναι πραγματικές. Υπάρχουν αληθινά», τόνισε στο τηλεοπτικό κανάλι Vesti.

Ο ρώσος δικηγόρος, που έχει αναλάβει και χρέη εκπροσώπου του Σνόουντεν, είπε ότι οι εν λόγω δηλώσεις αποτελούν εκκλήσεις για αντίποινα σε βάρος του πελάτη του.

Ο Κουτσέρενα έχει εξηγήσει πολλές φορές ότι ο Σνόουντεν κινδυνεύει και θα πρέπει να προστατεύεται από σωματοφύλακες.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου αφορούν σε ένα άρθρο που αναρτήθηκε στον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed με τίτλο «Οι κατάσκοποι της Αμερικής θέλουν τον Έντουαρντ Σνόουνεν νεκρό».

Στο ρεπορτάζ αυτό ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου φέρεται να δηλώνει: «Θα ήθελα να του ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι».

«Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί για να σκοτώνεις Αμερικανούς, θα πήγαινα και θα τον σκότωνα εγώ ο ίδιος» , φέρεται να είπε επίσης ένας αναλυτής της NSA. Επίσης, αξιωματικός πληροφοριών του στρατού φέρεται να προέβη σε λεπτομερή περιγραφή σχετικά με το πώς θα μπορούσε να εκτελεστεί ο ο Σνόουντεν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή