Έρευνες σε σπίτια για οπλισμό

Σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 16:25
UPD:21:14
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Έρευνες σε σπίτια σε Αττική και Θεσσαλονίκη διενεργεί η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για ύπαρξη οπλισμού και πυρομαχικών.

Σε σπίτι στα Εξάρχεια έχει βρεθεί ένα πιστόλι με γεμιστήρα και φυσίγγια. Ο κάτοχος του πιστολιού συνελήφθη, ενώ -σύμφωνα με πληροφορίες- έχει ερευνηθεί και το σπίτι της οικογένειας Ξηρού στη Θεσσαλονίκη.  

Στην πόλη έγινε και μία σύλληψη -η δεύτερη στο πλαίσιο των ερευνών- καθώς σε σπίτι που έγινε έλεγχος βρέθηκαν μικροποσότητα ναρκωτικών, μία σιδερογροθιά, δύο σπρέι πιπεριού και ένα αεροβόλο πιστόλι.

Οι έρευνες συνεχίζονται από κοινού με την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και μετά την ολοκλήρωσή τους αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από την αστυνομία.

Εν τω μεταξύ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εκφράζει τον προβληματισμό τους για τις απειλές που εξαπολύει ο Χρ. Ξηρός στο μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του και ζητεί από τις ελληνικές αρχές τη σύλληψη του.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι οι ΗΠΑ  ανησυχούν βαθύτατα που ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, βασικό μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, παραμένει ασύλληπτος.

Ο ίδιος αξιωματούχος τονίζει ότι οι ΗΠΑ προτρέπουν την ελληνική κυβέρνηση να εντοπίσει τον Ξηρό και να επιστρέψει στη φυλακή, σημειώνοντας παράλληλα ότι οι ΗΠΑ συνεργάζονται με Έλληνες που ασχολούνται με την υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή