Στο μικροσκόπιο το βίντεο του Χριστόδουλου Ξηρού

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014 13:03
UPD:13:09
EURONEWSGREEK

Με ένοπλη δράση κατά του κράτους απειλεί ο Χριστόδουλος Ξηρός. Σε βίντεο και επιστολή του, ο 56χρονος δραπέτης κάνει ηγετική εμφάνιση και καλεί σε ενότητα «συντρόφους που υιοθετούν την αντάρτικη δράση». Φόντο στο βίντεο έχει τις φωτογραφίες του Τσε Γκεβάρα, του Γεωργίου Καραϊσκάκη, του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη και του Άρη Βελουχιώτη. Ο Ξηρός ισχυρίζεται πως ξεγέλασε τους αρμόδιους για να του δώσουν άδεια και χαρακτηρίζει την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού «προσωπική επιτυχία».

A- A A+

Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχει μπει το βίντεο - μανιφέστο του Χριστόδουλου Ξηρού.

Όπως επισημαίνει ανώτατος αξιωματικός, «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά της εγχώριας τρομοκρατίας που τρομοκράτης επιλέγει να στείλει βιντεοσκοπημένο μήνυμα με το οποίο προαναγγέλλει τρομοκρατικό χτύπημα».

Τι βλέπει στο βίντεο η ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η μελέτη του βίντεο έχει δώσει χρήσιμα συμπεράσματα στην ΕΛΑΣ.

Αστυνομικοί, ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας εκτιμούν ότι βιντεοσκοπήθηκε στο κρησφύγετο όπου έχει βρει καταφύγιο ο «Μανώλης» της 17Ν, ενώ υποστηρίζουν ότι επιβεβαιώνει τις εκτιμήσεις πως δεν είναι μόνος, αλλά υπάρχει δίκτυο υποστήριξής του.

Την ώρα της βιντεοσκόπησης τουλάχιστον δυο με τρία άτομα βρίσκονταν δίπλα του. Ένας που έστησε την κάμερα και βιντεοσκοπούσε και ο δεύτερος που κρατούσε το χαρτί με το μήνυμα που διάβαζε ο Ξηρός. Οι αστυνομικοί έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο εκτελεστής της 17Ν δεν διάβαζε το μήνυμα από auto - cue αλλά από χαρτί.

Ακόμη είναι ξεκάθαρο ότι το βίντεο έχει υποστεί επεξεργασία, καθώς το σήμα που υπάρχει στην αριστερή πλευρά του φούτερ που φοράει ο Ξηρός έχει αλλοιωθεί με ειδικό εφέ.

Τέλος εκτιμούν ότι το κείμενο μέσα από το οποίο εξαπολύει απειλές και ύβρεις κατά πάντων δεν το έχει γράψει μόνος αλλά σε συνεργασία με μέλη των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Περισσότερα στοιχεία ευελπιστούν να συλλέξουν οι αστυνομικοί μετά την επεξεργασία του βίντεο στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ όπου έχει δοθεί για περαιτέρω ανάλυση καθώς υπάρχει η δυνατότητα να απομονωθούν και να επεξεργαστούν σε βάθος φωτισμοί, ήχοι που πιθανόν «κρύβονται» την ώρα που μιλάει ο Ξηρός και εικόνες που δεν είναι ορατές με γυμνό μάτι.

Σε κόκκινο συναγερμό η Αντιτρομοκρατική

Μετά το μανιφέστο του Ξηρού η Αντιτρομοκρατική βρίσκεται σε κόκκινο συναγερμό, καθώς το ενδεχόμενο για τρομοκρατικό χτύπημα ενισχύεται, όπως εκτιμά αξιωματικός που γνωρίζει καλά τα θέματα τρομοκρατίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότεροι από 100 πιθανοί στόχοι μπαίνουν υπό την προστασία της ΕΛΑΣ, ενώ ενισχύονται οι περιπολίες των δίκυκλων ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ κυρίως τη νύχτα. Παράλληλα, έχουν δοθεί αυστηρές εντολές κυρίως σε αστυνομικούς φρουρούς Α.Τ., άνδρες των δίκυκλων ομάδων ΔΙΑΣ - ΔΕΛΤΑ που κινούνται συνεχώς στον δρόμο και αστυνομικούς που πραγματοποιούν πεζές περιπολίες να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί και σε εγρήγορση, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών, η νέα γενιά τρομοκρατών ενδιαφέρεται για χτυπήματα σε «ανθρώπινους στόχους».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή