Συναγερμός στην ΕΛΑΣ μετά την επανεμφάνιση Ξήρου

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 15:41
UPD:21:02
FOSPHOTOS /Panayiotis Tzamaros
A- A A+

Συναγερμός έχει σημάνει στην ΕΛ.ΑΣ. μετά την επανεμφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού μέσω βίντεο και επιστολής που φέρεται να υπογράφει ο ίδιος και φιλοξενείται στην ιστοσελίδα Indymedia.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτήν την ώρα είναι σε εξέλιξη επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, προκειμένου να εντοπίσει τα διαδικτυακά ίχνη της επιστολής (δηλαδή από πού επεστάλη) στην οποία ο «Μανώλης» της 17Ν εξαπολύει απειλές και ύβρεις.

Νεότερες, ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες, αναφέρουν πως ήδη έχει εντοπιστεί οίκημα στην οδό Mήλου στον Βυρωνα-Καισαριανη από όπου πιθανολογείται ότι εστάλη η επιστολή.

«Επιβεβαιώνονται οι φόβοι που είχαμε όλο αυτόν τον καιρό ότι ο Ξηρός απέδρασε για να επιστρέψει στην ενεργό δράση» είναι η πρώτη αντίδραση αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

«Θα μπορούσα να επαναπαυτώ στις δάφνες της προηγούμενης δράσης μου και να επαναλαμβάνω την καραμέλα της εποχής “κάποιος πρέπει επιτέλους να κάνει κάτι”. Δεν το έπραξα... Πήρα για άλλη μια φορά την απόφαση, να βροντήξω ξανά το αντάρτικο τουφέκι ενάντια σε αυτούς που μας κλέψαν την ζωή και πούλησαν τα όνειρά μας για να βγάλουν κέρδος», γράφει ο Ξηρός στην επιστολή.

Απειλές εκτοξεύει και κατά των ΜΜΕ, καθώς γράφει: «Μην τολμήσετε να κανιβαλλίσετε τους συγγενείς μου και τα αγαπημένα μου πρόσωπα, μη φαντασθείτε ότι θα επαναλάβετε τα όργια του 2002, όταν μας είχατε όλους αιχμαλώτους. Τώρα θα λάβετε την απάντηση που σας αξίζει!».

Η επιστολή του «Μανώλη» της 17Ν συνοδεύεται από φωτογραφία του ίδιου. Στο φόντο υπάρχουν φωτογραφίες του Άρη Βελουχιώτη, του Θεόδωρου Κολοκοτρωνη, Γεώργιου Καραϊσκάκη και του Τσε Γκεβάρα, κάτι που προκαλεί εντύπωση, αν αυτές συγκριθούν με το το φόντο που χρησιμοποιούσε η 17Ν οταν ήταν ενεργή.

Όπως φαίνεται στην ιστορική φωτογραφία με τον οπλισμό της οργάνωσης, δίπλα στη σημαία φιγουράρουν οι φωτογραφίες του Μαρξ, του Τσε Γκεβάρα και του Βελουχιώτη. Στη φωτογραφια του Χριστόδουλου Ξηρού, στο φόντο έχουν προστεθεί οι Καραϊσκάκης και Κολοκοτρώνης.

Η επιστολή τελειώνει με την υπογραφή: «Χριστόδουλος Ξηρός, Ελεύθερο μέλος της 17Ν».

ΜΑΚΗΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή