Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας

Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 18:09
UPD:20/01/2014 11:54
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝ

Ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή».

A- A A+

Παρόντος του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια τελέστηκε στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μητρόπολης Αθηνών η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τρομοκρατίας.

Αμέσως μετά ο κ. Δένδιας δήλωσε ότι «η πρόκληση της τρομοκρατίας στη χώρα μας είναι υπαρκτή» και πρόσθεσε ότι πιστεύει ακράδαντα πως «η ελληνική κοινωνία, ομονοούσα, χωρίς υποσημειώσεις, χωρίς κόμματα, μπορεί να αντιμετωπίσει την τρομοκρατία».

NIKOLAOS DENDIAS

«Η κοινωνική ομόνοια απέναντι στο θέμα αυτό είναι το απαραίτητο πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι διωκτικές αρχές της χώρας μας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της εγχώριας τρομοκρατίας», πρόσθεσε.

Η επιμνημόσυνη δέηση καθιερώθηκε το 2006 από τον Σύλλογο Αλληλεγγύης για τα θύματα της τρομοκρατίας «Θάνος Αξαρλιάν».

EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Το σημείο όπου σκοτώθηκε ο Θάνος Αξαρλιάν.

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις της μητέρας του Θάνου Αξαρλιάν, ο οποίος είχε πέσει νεκρός από ρουκέτα στο Σύνταγμα το 1992, στη διάρκεια επίθεσης της 17Ν που είχε στόχο τον Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Στην επίθεση είχε πάρει μέρος ο Χριστόδουλος Ξηρός για την απόδραση του οποίου ρωτήθηκε. «Θα έπρεπε να σκεφτούν ότι ο γιος μου δεν παίρνει άδεια από κει που βρίσκεται», σχολίασε η κ. Σταυρούλα Αξαρλιάν. 

Σε κόκκινο συναγερμό η Αντιτρομοκρατική

Εν τω μεταξύ, σε κόκκινο συναγερμό για ενδεχόμενο τρομοκρατικό χτύπημα συνεχίζει να βρίσκεται η Αντιτρομοκρατική, λόγω της απόδρασης του Ξηρού.

Κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα indymedia και υπογράφεται μεταξύ άλλων από τους ληστές του Βελβεντού εντείνει τις ανησυχίες για σχεδιαζόμενο χτύπημα, καθώς οι συντάκτες του εύχονται «καλή τύχη σε όλους εκείνους που ετοιμάζουν τις επιθέσεις τους».

Υπενθυμίζεται ότι ορισμένοι από τους συλληφθέντες για τις ληστείες στο Βελβεντό κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Ασύλληπτα μέλη των «Πυρήνων» εκτιμάται πως συγκαταλέγονται στο δίκτυο υποστήριξης του Ξηρού, ο οποίος παραμένει άφαντος προκαλώντας πονοκέφαλο στην αστυνομία. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή