Π. Σκουρλέτης: Ο Αντ. Σαμαράς παίζει με τον ΠτΔ για να ανοίξει δίοδο διαφυγής

Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014 14:10
UPD:14:17
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖ
A- A A+

«O Σαμαράς πιέζει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παίζει με τον θεσμό της Προεδρίας της Δημοκρατίας, θέλοντας να ανοίξει δίοδο διαφυγής για να πάει σε εκλογές για διεκδικήσει την πιο αξιοπρεπή ήττα του, για να μπορέσει και ο ίδιος να έχει πολιτικό παρόν στο κόμμα του» δήλωσε το μεσημέρι στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως είπε, ο κ. Σαμαράς άνοιξε με δική του πρωτοβουλία το θέμα της συζήτησης γύρω από το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας και ο κ. Βενιζέλος έχει ήδη μπει σε ονοματολογία, εισπράττοντας το όχι του Μίκη Θεοδωράκη.

Η ΑΥΓΗ

«Εμείς είπαμε εξαρχής ότι δεν είναι η ώρα του (σ.σ. του ζητήματος του ΠτΔ)» σημείωσε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Επειδή εκτιμάμε πως δεν θα αντέξει αυτή η κυβέρνηση και είτε πριν είτε αμέσως μετά είτε ταυτόχρονα με τις ευρωεκλογές θα συρθεί σε εθνικές εκλογές, είπαμε ότι αυτό το θέμα θα το δει η νέα Βουλή που θα προκύψει με νέους συσχετισμούς».

Την Παρασκευή, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επανάλεβε πως οι εκλογές πρέπει να γίνουν το 2016, σημειώνοντας πως όποιος τις προκαλέσει με αφορμή την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας το 2015 θα έχει και την πολιτική ευθύνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή