Σούπερ Λίγκα: Τα έκανε όλα ο Μπεργκ στη Βέροια

Με δύο ασίστ κι ένα γκολ του Σουηδού ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-1 την ομάδα της Ημαθίας
Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 21:18
UPD:21:20
ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Ο Σουηδός επιθετικός τα έκανε όλα στο παιχνίδι με τη «βασίλισσα» του Βορρά.

A- A A+

Με ηγέτη και σκόρερ τον Μάρκους Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τη Βέροια με 3-1, στο προτελευταίο χρονικά παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Σουηδός επιθετικός τα έκανε όλα στο παιχνίδι με τη «βασίλισσα» του Βορρά. Μοίρασε ασίστ, εκ των οποίων οι δύο μετατράπηκαν σε γκολ, ενώ ήταν αυτός που στην επανάληψη «σφράγισε» το δεύτερο συνεχόμενο «τρίποντο» για τους «πράσινους». Η Βέροια πάλεψε, ισοφάρισε με το μόνιμο σκόρερ της, Μπεν, αλλά το γκολ του Μπεργκ έβαλε «ταφόπλακα» στα όνειρα των γηπεδούχων για το θετικό αποτέλεσμα.

Πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, με αρκετές φάσεις και τρία γκολ συνέθεσαν την εικόνα του πρώτου ημιχρόνου, με τον Παναθηναϊκό πιο κινητικό και οργανωμένο στις επιθετικές του προσπάθειες και τη Βέροια να προσπαθεί να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση.

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν με γκολ…από τα αποδυτήρια. Ο Μπεργκ «έκοψε» τη μπάλα στην «καρδιά» της άμυνας των γηπεδούχων, όπου ο Κλωναρίδης άνοιξε το σκορ για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου μόλις στο 2ο λεπτό (0-1).

Η «απάντηση» των γηπεδούχων, όμως, ήταν άμεση. Στο 10ο λεπτό ο Καπίνο, που είχε κάνει σπουδαία επέμβαση στο σουτ του Μπεν, ανέτρεψε το Βέρτζο στη συνέχεια της φάσης και ο διαιτητής Λιαχούδης υπέδειξε πέναλτι. Ο Μπεν εκτέλεσε ψύχραιμα κι «έγραψε» το 1-1.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Οι «πράσινοι» δεν πτοήθηκαν κι αφού είχαν δύο καλές στιγμές με τους Νάνο και Μπεργκ στο 15΄ και 16΄, επιβραβεύτηκαν στο 34΄ με το πολύ όμορφο γκολ του Ατζαγκούν (σουτ πάνω στην κίνηση), αφού προηγήθηκε η κεφαλιά-πάσα του Μπεργκ (δεύτερη ασίστ του Σουηδού στο ματς) στο νεαρό Αφρικανό επιθετικό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR

Τον έλεγχο του παιχνιδιού είχε ο Παναθηναϊκός και στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο «άγγιξε» πρώτος το γκολ στο 53΄ με την κεφαλιά του Ρισβάνη από πολύ κοντά να φεύγει άουτ. Το παιχνίδι, ουσιαστικά, τελείωσε στο 68΄, όταν ο κορυφαίος παίκτης του «τριφυλλιού», Μάρκους Μπέργκ, εκμεταλλεύτηκε τη μπαλιά του Νάνο και με σουτ «έγραψε» το 3-1.  Οι γηπεδούχοι πέρα από μία καλή στιγμή με το Μπάρμπα στο 81΄ δεν πίεσαν την άμυνα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι έφτασαν σχετικά άνετα στη νίκη, που τους έφερε σε απόσταση...αναπνοής από τον τρίτο της βαθμολογίας, Ατρόμητο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις