Ευρωλίγκα: Πέρασε και το εμπόδιο της Αναντολού Εφές ο Παναθηναϊκός

Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 23:30
UPD:23:32
ICON/ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ
A- A A+

Ακάθεκτος για τα πλέι οφ της Ευρωλίγκας προχωράει ο Παναθηναϊκός, που επικράτησε και επί της Αναντολού Εφές με 78-64 στο κλειστό του ΟΑΚΑ, έκανε το 3Χ3 στο Top 16 και παραμένει στην κορυφή του 5ου ομίλου.

Με όπλο την άμυνά του, ο Παναθηναϊκός υποχρέωσε την ομάδα της Κωνσταντινούπολης στην 3η διαδοχική της ήττα στη β΄ φάση της διοργάνωσης. Είχε τον έλεγχο του αγώνα από την αρχή και μπορεί η Εφές να μην «παρέδιδε τα όπλα», ωστόσο, η ελληνική ομάδα ήταν το «αφεντικό» του αγώνα κι έφτασε δίκαια στη νίκη. Νίκη που την φέρνει ακόμη πιο κοντά στα πλέι οφ, ενώ θα της δώσει και ψυχολογία ενόψει του μεγάλου ντέρμπι της ερχόμενης Δευτέρας με τον Ολυμπιακό.

Κορυφαίος των «πρασίνων» ήταν ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που πέτυχε 17 πόντους, ενώ μοίρασε και 7 ασίστ. Ο Πλάνινιτς με 13 πόντους ξεχώρισε από την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, ενώ ο Βασιλειάδης τελείωσε τον αγώνα με 8 πόντους.

Με μικρό προβάδισμα έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός (23-21), χάρις στο τρίποντο του Μπιέλιτσα σε...νεκρό χρόνο. Οι «πράσινοι» είχαν το προβάδισμα από το ξεκίνημα του ματς, αλλά την ώρα που πήγαιναν να ξεφύγουν στο σκορ η Αναντολού πάντα έβρισκε τον τρόπο να καλύπτει τη διαφορά.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έτσι και στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όταν οι «πράσνοι» ξέφυγαν με 27-21, αλλά η Εφές με σερί 8-0 πέρασε μπροστά με 29-27. Από κει και πέρα οι Τούρκοι πήραν...τα πάνω τους και δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι τα τελευταία δευτερόλεπτα, όταν ο Μπατίστ με δύο ελεύθερες βολές έστειλε τον Παναθηναϊκό προηγούμενο στ' αποδυτήρια με 37-36.     

Ο Παναθηναϊκός «έσφιξε» την άμυνά του στο τρίτο δεκάλεπτο, κατάφερε να ξεφύγει ακόμη και με 8 πόντους από την Εφές (59-51), ωστόσο και πάλι η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου βρήκε τον τρόπο με μεγάλα καλάθια από τους Βασιλειάδη και Πλάνινιτς να μειώσει στους 3 και τελικά η περίοδος έκλεισε με το «τριφύλλι» στο +6 (60-54).

Στην κατάλληλη στιγμή οι γηπεδούχοι «πάτησαν γκάζι» και πήραν διαφορά 13 πόντων στο 33΄ (67-54), με τους Κάρι και Διαμαντίδη να παίρνουν  την κατάσταση στα χέρια τους. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα στη συνέχεια, με τους «πράσινους» να φτάνουν στη μεγάλη νίκη.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις