ΗΠΑ: Οικονομία, Κυπριακό και ελληνοτουρκικά στη συνάντηση Βενιζέλου – Ρόις

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 19:17
UPD:20:29
EUROKINISSI/ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
A- A A+

Η πορεία της ελληνικής οικονομίας, το Κυριακό και οι ελληνοτουρκικές θέσεις συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και ΥΠΕΞ, Ευ. Βενιζέλου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Έντουαρντ Ρόις στην Ουάσιγκτον.

Ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε επίσης τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.. Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής που συζητήθηκαν περιλαμβάνονταν επίσης τα θέματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών στο Αιγαίο και την ανατ. Μεσόγειο και η κατάσταση στη Συρία και την ευρύτερη περιοχή της Μ. Ανατολής και της Β. Αφρικής.

Ο κ. Βενιζέλος, θα έχει επίσης σήμερα συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής Ομογένειας στις ΗΠΑ, καθώς και με αμερικανοεβραϊκές οργανώσεις. Επίσης, θα συναντήσει τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Αμερικανικής Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Την Παρασκευή θα συναντήσει τον υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λου και θα έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρι.  

Μετά τις συνομιλίες με τον κ. Κέρι, θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας με διευθυντικά στελέχη αμερικανικών think tanks. .

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή