ΟΑΧΟ: Μικρή η ποσότητα χημικών όπλων που έχει φτάσει στη Λαττάκεια

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 12:11
UPD:12:31
Reuters/LARRY DOWNING

Το σύστημα Field Deployable Hydrolysis που χρησιμοποιείται για την καταστροφή και την εξουδετέρωση των χημικών όπλων στο πλοίο MV Cape Ray πριν από την αποστολή του από το ναυπηγείο NASSC0-Earl στο Πόρτσμουθ, της Βιρτζίνια. Σύμφωνα με τον ΟΑΧΟ, το χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση του συνόλου των χημικών στοιχείων του χημικού οπλοστασίου από τη Συρία προβλέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2014.

A- A A+

Η ποσότητα των χημικών στοιχείων του συριακού χημικού οπλοστασίου η οποία έχει φτάσει στο λιμάνι της Λαττάκειας, απ' όπου και θα απομακρυνθούν από τη χώρα υπό διεθνή επίβλεψη, «δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη».

Τη σχετική ανακοίνωση έκανε, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters την Πέμπτη, ο Οργανισμός για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (ΟΑΧΟ), ο οποίος λειτουργεί υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών, από τη Ρώμη.

Σύμφωνα με τον ΟΑΧΟ, το χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση του συνόλου των χημικών στοιχείων του οπλοστασίου που διατηρούσε το καθεστώς Άσαντ από τη Συρία προβλέπει η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιουνίου του 2014.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή