Ν.Υ.: Μία στις πέντε θέσεις στάθμευσης κατάλληλη για φόρτιση ηλεκτροκίνητων

Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014 11:17
UPD:11:17
REUTERS/TYRONE SIU

Σήμερα στα πέντε διαμερίσματα της Νέας Υόρκης υπάρχουν λιγότερες από 200 θέσεις στάθμευσης, όπου μπορεί κανείς να φορτίσει το όχημά του. 

A- A A+

Μία από τις τελευταίες ενέργειες του Μάικλ Μπλούμπεργκ προτού εγκαταλείψει τα καθήκοντα του δημάρχου της Νέας Υόρκης ήταν να υπογράψει νόμο που προβλέπει ότι, μέχρι το τέλος της δεκαετίας, οι οδηγοί ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων θα μπορούν να φορτίσουν τα οχήματά τους στο 20% των θέσεων στάθμευσης στην πόλη.

Σήμερα στα πέντε διαμερίσματα της Νέας Υόρκης υπάρχουν λιγότερες από 200 θέσεις στάθμευσης, όπου μπορεί κανείς να φορτίσει το όχημά του. Με βάση το νέο νόμο, ο αριθμός θα πρέπει να αυξηθεί σε 5.000 έως το 2020 και μελλοντικά να διπλασιαστεί φθάνοντας τις 10.000. Ο νόμος αφορά τα ανοιχτά πάρκινγκ, αλλά και τους κλειστούς χώρους στάθμευσης, ενώ δεν αφορά τις θέσεις στάθμευσης μικρής διάρκειας και τα νοικοκυριά με χαμηλό εισόδημα.

Η ηλεκτροκίνηση διεισδύει με αργούς, αλλά σταθερούς ρυθμούς και σε άλλες πτυχές της ζωής της Νέας Υόρκης. Τις προηγούμενες ημέρες, το πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης ανέθεσε σε μια εταιρεία την κατασκευή δύο πιλοτικών σταθμών ασύρματης φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων για τα οχήματα του Τμήματος Δημόσιας Ασφάλειάς του. Ενδιαφέρον έχουν εκφράσει επίσης κυβερνητικές υπηρεσίες και εμπορικοί οργανισμοί.

Επιπλέον, την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι δοκιμές του πρώτου ηλεκτροκίνητου λεωφορείου της BYD, το οποίο κάλυψε 2.383 χιλιόμετρα στους δρόμους του Μανχάταν. Η αρχή μεταφορών της Νέας Υόρκης εξέφρασε την ικανοποίησή της για τα αποτελέσματα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει εάν σκοπεύει να προχωρήσει άμεσα στη σύναψη συμβολαίου με τον κινεζικό όμιλο, ο οποίος τα τελευταία χρόνια επιχειρεί να κατακτήσει τις αγορές της Βορείου και Νοτίου Αμερικής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή