Σότσι 2014: Αμερικανίδα αθλήτρια χάρισε τη θέση της στη δίδυμη αδελφή της

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 19:32
UPD:19:36
REUTERS/MAXIM SHEMETOV
A- A A+

Η Τρέισι Μπαρνς παραχώρησε τη θέση της στην ομάδα διάθλου των Ηνωμένων Πολιτειών στη δίδυμη αδελφή της Λάνι, για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που θα διεξαχθούν στο Σότσι της Ρωσίας.

«Αυτό αποδεικνύει ότι αν αγαπάς πραγματικά κάποιον, είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις τα πάντα», δήλωσε η Λάνι Μπαρνς στην εφημερίδα «USA Today».

Οι αγώνες πρόκρισης πραγματοποιήθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Ιταλία (Βαλ Ριντάνα), στο πλαίσιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά η Λάνι δεν κατόρθωσε να παραστεί επειδή ήταν άρρωστη.

Η Τρέισι, όμως, που έλαβε μέρος στη θέση της και κατόρθωσε να προκριθεί, αποφάσισε να παραιτηθεί υπέρ της αδελφής της, ύστερα από πολλή συζήτηση μεταξύ των δυο τους.

«Η Λάνι είχε μια σούπερ σεζόν. Είναι προορισμένη να επιτύχει σπουδαία πράγματα, αλλά αρρώστησε πάνω στην ώρα των αγώνων που έδιναν την πρόκριση», δήλωσε η 31χρονη αθλήτρια για την επιλογή της.

Οι δύο αδελφές είχαν συμμετάσχει μαζί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τορίνο, το 2006, ενώ πριν από τέσσερα χρόνια στο Βανκούβερ ήταν παρούσα μόνο η «μεγαλύτερη» (κατά πέντε λεπτά) Λάνι, η οποία στη Ρωσία θα καταγράψει την τρίτη παρουσία της σε Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις