Σαμαράς και Τσίπρας συγκρούονται σε ευρωπαϊκό έδαφος

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 18:35
UPD:19:23
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Φωτογραφία αρχείου.

A- A A+

Την ώρα που σύμφωνα με τη «Sueddeutsche Zeitung», το μοντέλο και όχι οι ασκούμενες πολιτικές της τρόικας, μετράει ημέρες, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, διασταύρωναν τα ξίφη τους για το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας.

Ο κ. Σαμαράς από το Στρασβούργο, έχοντας στο πλάι του τον πρόεδρο του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Μάρτιν Σούτλς, εξέφραζε την πίστη του ότι στο τέλος «οι φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις» θα καταφέρουν να εξέλθουν νικήτριες του πολιτικού στίβου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας από την Αθήνα, «προειδοποιούσε» την Άγκελα Μέρκελ να μην επιχειρήσει να τον εκβιάσει ζητώντας την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνέχιση των μνημονίων και κυρίως για την όποια απόφαση απομείωσης του ελληνικού χρέους.

Την ίδια ώρα, η Κουμουνδούρου κορυφώνει την αντιπολιτευτική της εκστρατεία με αιχμή την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου,  επιχειρώντας να δώσει τη χαριστική βολή κυρίως στο ΠΑΣΟΚ του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και να αναστρέψει, όπως ομολογεί κορυφαίο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τους όρους και τους κανόνες διεξαγωγής του παιχνιδιού, τους οποίους η ίδια θεωρεί «σημαδεμένους» από ένα πολιτικό, τραπεζικό και μιντιακό μπλοκ.

Όσο για την ημερομηνία των εκλογών η κυβέρνηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ξανασκέφτεται την πρόθεσή της για διεξαγωγή των ευρωεκλογών ταυτόχρονα με τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Τα μηνύματα που λαμβάνει από συνταγματολόγους είναι πως μια τέτοια κίνηση έρχεται σε αντίθεση με το Σύνταγμα, γεγονός που επισήμανε και η ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη ζητώντας την ταυτόχρονη διεξαγωγή αυτοδιοικητικών εκλογών και ευρωεκλογών, την πρώτη Κυριακή των αυτοδιοικητικών.

Το σίγουρο είναι πως, όπως σημειώνει βουλευτής με μακρά εμπειρία στα έδρανα της Βουλής, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εν γνώση τους, έχουν μεταφέρει το ελληνικό πρόβλημα χρέους και τη μεταξύ τους αντιπαράθεση σε ευρωπαϊκό γήπεδο κι αυτό είναι μία παράμετρος η οποία πρέπει να συνεκτιμηθεί.  

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή