Τένις: Ο υδράργυρος απειλεί το Open της Μελβούρνης

Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου 2014 15:14
UPD:15:20
REUTERS/JASON REED

Θεατές στο Open της Μελβούρνης δροσίζονται κατά τη διάρκεια αγώνα.

A- A A+

Ο ανελέητος καύσωνας που πλήττει εδώ και ημέρες την Αυστραλία έχει επηρεάσει, όπως είναι φυσικό, το Open της Μελβούρνης, το πρώτο από τέσσερα τουρνουά Grand Slam της χρονιάς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κορυφαία διοργάνωση μετρά ήδη ρεκόρ εγκαταλείψεων κατά τη διεξαγωγή του πρώτου γύρου λόγω των πολύ υψηλών θερμοκρασιών, οι οποίες θα συνεχιστούν ως την προσεχή Παρασκευή.

Με τους συνολικά εννέα αθλητές, οκτώ άνδρες και μία γυναίκα, που αναγκάστηκαν να αφήσουν ανολοκλήρωτο τον αγώνα τους στον πρώτο γύρο, προς το παρόν ισοφαρίστηκε το ρεκόρ εγκατάλειψης σε ένα γύρο στην ιστορία του επαγγελματικού τένις, εξήγησαν οι διοργανωτές, με κίνδυνο πάντως αν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση να προκύψει νέα αρνητική επίδοση όλων των εποχών.

Οι δύο προηγούμενες είχαν καταγραφεί στο U.S. Open, το 2011 και στο δεύτερο γύρο του Wimbledon το 2013, με εννέα αποσυρθέντες παίκτες. Μέχρι τώρα, στο Αυστραλιανό Open οι χειρότερες χρονιές ήταν το 2003 και το 2012, όταν σε αμφότερες τις περιπτώσεις σημειώθηκαν 13 εγκαταλείψεις, που αφορούσαν εννέα άνδρες και τέσσερις γυναίκες.

Το απόλυτο ρεκόρ σε τουρνουά Grand Slam, πάντως, ανήκει μέχρι στιγμής στο αμερικανικό Open το 2011, με συνολικά 17 εγκαταλείψεις κατά τη διάρκειά του, 11 αθλητές και 6 αθλήτριες.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις