Ολάντ: Επιφυλάχθηκε να απαντήσει εάν η Βαλερί Τριερβελέρ παραμένει «Πρώτη Κυρία»

Στην πρώτη ερώτηση που του έγινε δημοσίως σχετικά με το θέμα Γκιγιέ
Τρίτη, 14 Ιανουαρίου 2014 18:23
UPD:21:09
REUTERS/PHILIPPE WOJAZER

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιφυλάχθηκε να απαντήσει για το κατά πόσο η σύντροφός του, Βαλερί Τριερβελέρ, παραμένει η «Πρώτη Κυρία» της χώρας.

A- A A+

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ επιφυλάχθηκε να απαντήσει πριν από το ταξίδι του στις ΗΠΑ, το οποίο είναι προγραμματισμένο για τις 11 Φεβρουαρίου, για το κατά πόσο η σύντροφός του, Βαλερί Τριερβελέρ, παραμένει η «Πρώτη Κυρία» της χώρας.

Ο κ. Ολάντ σημείωσε ότι, κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης συνέντευξης Τύπου του για την έναρξη του νέου έτους η οποία λαμβάνει χώρα αυτή την ώρα, δεν πρόκειται να απαντήσει σε καμία ερώτηση σχετική με την ιδιωτική του ζωή, η οποία θεωρεί ότι δεν έχει θέση στο δημόσιο διάλογο.

Ο γάλλος πρόεδρος παραδέχθηκε, πάντως, ότι πρόκειται για μία «δύσκολη περίοδο» σε ό,τι αφορά την προσωπική του ζωή.

«Καθένας αντιμετωπίζει δύσκολες στιγμές στην προσωπική του ζωή. Αυτή είναι η περίπτωσή μας. Ωστόσο έχω μια αρχή και αυτή είναι ότι η προσωπική ζωή πρέπει να αντιμετωπίζεται ιδιωτικά,  με σεβασμό στην ιδιωτική σφαίρα του κάθε ανθρώπου», δήλωσε ο κ. Ολάντ.

Ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας της Β. Τριερβελέρ, απάντησε ότι «ξεκουράζεται».

«Δεν είναι ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος για μια τέτοια συζήτηση. Και αν δεν απαντήσω σε καμία ερώτηση για το θέμα αυτό σήμερα, θα το κάνω πριν από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

EURONEWS

Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα το περιοδικό «Closer», το οποίο ασχολείται με τη ζωή και τις δραστηριότητες διασήμων προσώπων, δημοσίευσε ρεπορτάζ το οποίο έφερε τον κ. Ολάντ να διατηρεί σχέση με τη νεαρή ηθοποιό Ζουλί Γκαγιέ και να την επισκέπτεται σε διαμέρισμα λίγα μέτρα από το Προεδρικό Μέγαρο.

Η είδηση προκάλεσε «συναισθηματικό σοκ» στην σύντροφο του κ. Ολάντ, η οποία νοσηλεύεται από την Παρασκευή σε νοσοκομείο του Παρισιού.

«Ψαλίδι» 50 δις ευρώ στις δαπάνες σε ορίζοντα τριετίας

Νωρίτερα, ο κ. Ολάντ έκανε λόγο για σύμφωνο υπευθυνότητας μεταξύ κράτους, εργοδοτών και εργαζομένων με στόχο την αύξηση της απασχόλησης και τη διευκόλυνση των επιχειρήσεων, ώστε να υπάρξει αύξηση της παραγωγικότητας στη γαλλική οικονομία.

Ο γάλλος πρόεδρος σημείωσε ότι η κυβέρνησή του δεν έχει κερδίσει ακόμη τη μάχη της απασχόλησης, ωστόσο έχει κάνει βήματα για να σταματήσει η αύξησή της στους νέους και να αντιστρέψει το κλίμα.

Ανακοίνωσε παράλληλα την αναμενόμενη ιδέα για φοροαπαλλαγές για τις επιχειρήσεις έναντι προσλήψεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας, ενώ σημείωσε ότι στο επίκεντρο των προσπαθειών του θα βρεθεί η μείωση του εργασιακού κόστους μέχρι το 2017, με την απαλλαγή των επιχειρήσεων από την επιδότηση των εργαζομένων με οικογενειακά επιδόματα και παροχές.

Ιδιαίτερη βάση έδωσε ο κ. Ολάντ στη μείωση των δημοσίων δαπανών ως τον μόνο τρόπο, όπως τόνισε, να μειωθεί το δημόσιο χρέος και όχι σαν ιδεολογική επιλογή.

Συγκεκριμένα, ο γάλλος πρόεδρος δεσμεύθηκε να περικόψει δαπάνες ύψους 50 δισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στα επόμενα τρία έτη.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας προχώρησε ακόμη σε προτάσεις για ενίσχυση των γαλλο-γερμανικών δεσμών ως βάση της ευρωπαϊκής ενότητας, μεταξύ άλλων για εναρμόνιση των φορολογικών συντελεστών ανάμεσα στις δύο χώρες, αλλά και για κοινή στρατηγική σε ζητήματα ενέργειας, ενώ τοποθετήθηκε θετικά στο ζήτημα του κατώτατου μισθού που πέτυχαν οι γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες στα πλαίσια της νέας συμμαχικής κυβέρνησης της Γερμανίας.

Κάλεσε μάλιστα τη Γερμανία να σταθεί με μεγαλύτερη θέρμη στο ζήτημα μιας κοινής ευρωπαϊκής στρατηγικής Άμυνας.

Στις 19 Φεβρουαρίου θα γίνει στο Παρίσι το πρώτο, για το 2014, κοινό γαλλογερμανικό υπουργικό συμβούλιο.

«Η καγκελάριος Μέρκελ και εγώ θέσαμε μια αρχή» πρόσθεσε ο κ. Ολάντ. «Οι δύο κυβερνήσεις μας να αποφασίζουν εκ των προτέρων από κοινού για όλα τα μεγάλα θέματα. Αυτή η γαλλογερμανική δυναμική θα μας επιτρέψει να δώσουμε νέα ώθηση στην ευρωπαϊκή ιδέα, την επομένη των ευρωεκλογών. Θα πρέπει να προχωρήσουμε στην οικονομική και νομισματική ένωση με μια πραγματική κυβέρνηση στην ευρωζώνη με στόχους την ανάπτυξη και την απασχόληση», συνέχισε.

Αναφερόμενος στους ευρωσκεπτικιστές και εν' όψει των ευρωεκλογών ο γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε τη θέλησή του να αγωνιστεί ώστε να μη υποστεί ζημία το κοινοτικό κεκτημένο.

 

 

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή