Στον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον... Πελέ η «Χρυσή Μπάλα»

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 21:00
UPD:21:58
REUTERS/RUBEN SPRICH

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Πελέ.

A- A A+

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής για το 2013, κατακτώνας τη "Χρυσή Μπάλα" στο διαγωνισμό που διοργανώνουν από κοινού η FIFA και το γαλλικό περιοδικό France Football.

Μετά από τέσσερα χρόνια απόλυτης κυριαρχίας του Λιονέλ Μέσι, ο Πορτογάλος σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης αναδεικνύεται ξανά κορυφαίος μετά το 2008. Ο Αργεντινός ήταν στην τελική τριάδα, μαζί με τον Φρανκ Ριμπερί που κατάκτησε τα πάντα με τη Μπάγερν Μονάχου κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους.

REUTERS/ARND WIEGMANN

Η σημερινή εκδήλωση είχε ιστορική σημασία, καθώς δόθηκε Χρυσή Μπάλα και στον θρυλικό Πελέ.

Η σημερινή εκδήλωση είχε ιστορική σημασία, καθώς δόθηκε Χρυσή Μπάλα και στον θρυλικό Πελέ για να αποκατασταθεί η αδικία, καθώς την εποχή που ο Βραζιλιάνος ήταν ο κυρίαρχος του πλανήτη, ο θεσμός αφορούσε μόνο Ευρωπαίους ποδοσφαιριστές.

Τον αντίστοιχο τίτλο στις Γυναίκες ως η καλύτερη του 2013 κατέκτησε η Ναντίν Άνγκερερ. Η 35χρονη τερματοφύλακας της Εθνικής Γερμανίας πρωταγωνίστησε στον θρίαμβο της "νατσιονάλμανσαφτ" στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Γυναικών που διεξήχθη στη Σουηδία.

REUTERS/RUBEN SPRICH

Συγκινημένος ο Κριστιάνο Ρονάλντο για τη διάκρισή του.

Την κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς αποτελούν οι, Μανουέλ Νόιερ (Μπάγερν), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Φίλιπ Λαμ (Μπάγερν), Ντάνι Αλβες (Μπαρτσελόνα), Τιάγκο Σίλβα (Παρί Σ.Ζ.), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα), Φρανκ Ριμπερί (Μπάγερν), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Κριστιάνο Ρονάλντο (Ρεάλ Μαδρίτης) και Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Παρί Σ.Ζ.).

REUTERS/RUBEN SPRICH

Η αντίδραση του θρυλικού ποδοσφαιριστή κατά την τιμητική βράβευσή του.

Ο πρόεδρος της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, απένειμε το "Προεδρικό Βραβείο" στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ζακ Ρογκ, για την συνεισφορά του στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Με το βραβείο "Φέρεντς Πούσκας" για το καλύτερο γκολ της χρονιάς, τιμήθηκε ο Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για το απίστευτο "ψαλίδι" σε φιλικό της εθνικής Σουηδίας με την Αγγλία.

REUTERS/ARND WIEGMANN

Ο Πελέ κρατάει το χαρτί με το όνομα του Κριστιάνο Ρονάλντο  καθώς ανακοινώνει τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή για το 2013.

Ο αγώνας είχε διεξαχθεί το Νοέμβριο του 2012, όμως επειδή οι υποψηφιότητες εκείνης της χρονιάς είχαν ήδη συμπληρωθεί μεταφέρθηκε στη βράβευση του 2013. 

Η εκπληκτική περυσινή σεζόν της Μπάγερν Μονάχου, χάρισε δικαιωματικά στον Γιουπ Χάινκες τον τίτλο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2013.

Ο Γερμανός τεχνικός που οδήγησε τους Βαυαρούς στην κατάκτηση του τρεμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ, πρωτάθλημα και κύπελλο Γερμανίας) βραβεύθηκε ως ο καλύτερος, στο ετήσιο γκαλά της FIFA στη Ζυρίχη. Την τριάδα των υποψηφίων συμπλήρωσαν ο Αλεξ Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και ο Γιούργκεν Κλοπ (Ντόρτμουντ)

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις