Εξοπλισμό για καταστροφή συριακών χημικών θα δωρίσει η Βρετανία στις ΗΠΑ

Για να αυξηθεί η ταχύτητα επεξεργασίας και καταστροφής
Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 18:14
UPD:18:16
EPA/OLIVIER HOSLET

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ τόνισε, σε γραπτή του δήλωση προς το κοινοβούλιο τη Δευτέρα, ότι η χώρα του σχεδιάζει να δωρίσει εξοπλισμό αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ στις ΗΠΑ, με τη χρήση του οποίου η επεξεργασία των χημικών στοιχείων θα γίνει σε ταχύτερο χρόνο (φωτ. αρχείου).

A- A A+

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι σχεδιάζει να παράσχει στις ΗΠΑ ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση στη χρήση του για να τις βοηθήσει στην καταστροφή των συριακών χημικών όπλων σε πιο γρήγορο χρόνο, μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Μέρος του συριακού χημικού οπλοστασίου θα καταστραφεί εν πλω σε αμερικανικό πλοίο, σύμφωνα με διεθνή συμφωνία έμπνευσης της Ρωσίας, μέσω της οποίας απετράπη ο βομβαρδισμός της Συρίας από τις ΗΠΑ.

Ο βρετανός υπουργός Άμυνας Φίλιπ Χάμοντ τόνισε, σε γραπτή του δήλωση προς το κοινοβούλιο τη Δευτέρα, ότι η χώρα του σχεδιάζει να δωρίσει εξοπλισμό αξίας 3 εκατομμυρίων ευρώ στις ΗΠΑ, με τη χρήση του οποίου η επεξεργασία των χημικών στοιχείων θα γίνει σε ταχύτερο χρόνο.

Η κίνηση, σύμφωνα με τον κ. Χάμοντ, γίνεται μετά από αίτημα των ΗΠΑ για λόγους τήρησης του χρονοδιαγράμματος καταστροφής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή