Υπόθεση Τ.Τ.: Ανοίγει η αυλαία των απολογιών

Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 06:35
UPD:09:07
REUTERS/YORGOS KARAHALIS
A- A A+

Την ώρα που ο φερόμενος ως πρωταγωνιστής της υπόθεσης για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Άγγελος Φιλιππίδης κρατείται στις φυλακές της Κωνσταντινούπολης, ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής του Τ.Τ. Μάριος Βαρότσης, θα περάσει το κατώφλι του ανακριτή κατά της διαφθοράς, κατηγορούμενος για απάτη, απιστία και συνέργεια σε ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Ο κ. Βαρότσης, ο οποίος συνελήφθη έπειτα από ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του,  είναι ο πρώτος κατηγορούμενος που θα απολογηθεί για κακουργηματικές πράξεις που αντιμετωπίζει, ανοίγοντας την αυλαία των απολογιών.

Μετά την απολογία του ανακριτής και εισαγγελέας θα αποφασίσουν για την τύχη του κατηγορουμένου, δηλαδή για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Για αύριο Τρίτη είναι προγραμματισμένη η απολογία του κατηγορουμένου Δημήτρη Κοντομηνά, ο οποίος νοσηλεύεται από την περασμένη εβδομάδα φρουρούμενος με λοίμωξη του αναπνευστικού. Εάν ο κατηγορούμενος επιχειρηματίας δεν είναι σε θέση να μεταβεί στο γραφείο του ανακριτή στην Ευελπίδων για να απολογηθεί, τότε, θα μεταβεί ο δικαστικός λειτουργός στην ιδιωτική κλινική όπου νοσηλεύεται.

Την Τετάρτη αναμένεται να απολογηθεί το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Χαράλαμπος Γιαγκούδης, ο οποίος είχε συλληφθεί στη Θεσσαλονίκη.

«Καμία σχέση του Γ. Παπανδρέου με το ζήτημα του ΤΤ»

Εν τω μεταξύ, για μια ακόμη προσπάθεια εμπλοκής του κ. Γιώργου Παπανδρέου σε «αμαρτωλές ιστορίες» έκανε λόγο ο στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργος Ελενόπουλος, με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με την υπόθεση του Τ.Τ.

Ο κ. Ελενόπουλος τόνισε ότι δεν υπάρχει καμία σχέση του κ. Παπανδρέου με την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και υποστήριξε ότι χάρη στο θεσμικό πλαίσιο που προώθησε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ «οι αρμόδιες αρχές έχουν σήμερα την ουσιαστική δυνατότητα διερεύνησης υποθέσεων που χαρακτηρίζονται από πάσης φύσεως αμαρτίες».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή