Αμηχανία μπροστά στην «καταιγίδα» των αποκαλύψεων

Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 18:28
UPD:18:31
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αφού έχουν καταλήξει στο αφήγημα το οποίο θα προτάξουν έναντι της κοινωνίας ενόψει των εκλογών του Μαΐου, υπό το δίλημμα «Ελλάδα ή Ευρώπη», έχουν ήδη ξεκινήσει την «κοινωνική αντεπίθεση».

A- A A+

Η έλευση της τρόικας μετά την περίοδο των εορτών αναμένεται να βρει την Αθήνα, για πρώτη ίσως φορά, τα τελευταία τρία χρόνια αποφασισμένη μεν περί τα οικονομικά, αμήχανη δε πολιτικά.

Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, αφού έχουν καταλήξει στο αφήγημα το οποίο θα προτάξουν έναντι της κοινωνίας εν όψει των εκλογών του Μαΐου, υπό το δίλημμα «Ελλάδα ή Ευρώπη», έχουν ήδη ξεκινήσει την «κοινωνική αντεπίθεση».

Η χθεσινή απόφαση να συγκροτηθεί Κυβερνητικό Συμβούλιο Απασχόλησης, το οποίο θα παρακολουθεί σε καθημερινή βάση το θέμα της αντιμετώπισης της ανεργίας, που αποτελεί προτεραιότητα της κυβέρνησης και της κοινωνίας, είναι το πρώτο μέτρο μιας «αντεπίθεσης» η οποία θα κορυφωθεί τον Απρίλιο με την επιβεβαίωση του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Μέχρι τότε πρόθεση του κ. Βενιζέλου είναι να ξεκαθαρίσει την κατάσταση στο κόμμα του και στην ευρύτερη κεντροαριστερά, ενώ συνεργάτες του κ. Σαμαρά σημειώνουν με νόημα ότι στην πρασιά της «γαλάζιας πολυκατοικίας, δεξιά ελιά δεν φυτρώνει».  

Όλα αυτά βέβαια, υπό την αίρεση του τι θα πράξουν οι δανειστές μας οι οποίοι δεν χάνουν ευκαιρία να στέλνουν στην Αθήνα το μήνυμα ότι ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.

Η τελευταία αναφορά του κ. Σόιμπλε πως, εάν ως το τέλος του 2015 η Ελλάδα έχει ανταποκριθεί σε όλες τις δεσμεύσεις της και έχει επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα, τότε υπάρχει ακόμη κάτι που μπορούν να κάνουν για μας, είναι ενδεικτική της αντίληψης πρωτίστως του Βερολίνου.

Ωστόσο η αμηχανία του πολιτικού συστήματος μπροστά στην «καταιγίδα» των αποκαλύψεων για το πάρτι του μαύρου χρήματος και της διαφθοράς στη χώρα μας μπορεί να ανατρέψει όλους τους σχεδιασμούς και της κυβέρνησης και των δανειστών μας.

Ο Πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις (όπως έχει γράψει το naftemporiki.gr) να προχωρήσει την υπόθεση με το Τ.Τ. μέχρι τέλους. «Να απαντήσει πειστικά στο αίτημα των πολιτών για κάθαρση», όπως δηλώνει κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος. 

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά την αρχικά υποτονική αντίδραση, ανεβάζει τους τόνους και βάζει τώρα στο κάδρο των ευθυνών την τριάδα Σαμαρά, Βενιζέλου, Στουρνάρα. 

Η στήριξη του τελευταίου στην πρόεδρο του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας προσφέρεται γι' αυτό, λένε στην Κουμουνδούρου.    

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΣ     

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή