ΣΥΡΙΖΑ: Σε κοινωνικό καιάδα οδηγεί τους συνταξιούχους η κυβέρνηση

Απάντηση στις δηλώσεις Βρούτση
Κυριακή, 12 Ιανουαρίου 2014 17:43
UPD:17:44
EUROKINISSI/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

A- A A+

«Η αλήθεια είναι ότι κυβέρνηση και τρόικα οδηγούν τους συνταξιούχους στον κοινωνικό καιάδα», σημειώνει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τομέα Εργασίας του κόμματος Δημήτρης Στρατούλης, αναφερόμενος στις δηλώσεις Γ. Βρούτση περί μηδενικών απωλειών στις συντάξεις από το νέο σύστημα παρακράτησης φόρου.

Ο κ. Στρατούλης κάνει μάλιστα λόγο για προσπάθεια πολιτικής εξαπάτησης των συνταξιούχων.

«Οι ήδη ψηφισμένες και από τον ίδιο σε μνημονιακούς νόμους νέες μειώσεις από 01/07/2014 των επικουρικών συντάξεων κατά 20% και από 1-1-2014 των εφάπαξ παροχών από 20% έως και 83% οδηγούν στην κατάργηση των πρώτων και στην εξαέρωση των δεύτερων», σημειώνει ο τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επίσης από 01/01/2015 η κυβέρνηση «θα προωθήσει νέες δραστικές μειώσεις των κύριων συντάξεων με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, σύμφωνα με τον οποίο το κράτος θα εγγυάται μηνιαία κύρια σύνταξη μόνο μέχρι 360 ευρώ», τονίζει ο κ. Στρατούλης.

Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, η τρόικα και τα μνημόνιά τους πρέπει να φύγουν με τους αγώνες και την ψήφο των ασφαλισμένων και όλου του λαού, καταλήγει ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή