Συνελήφθη στην Τουρκία ο Άγγ. Φιλιππίδης

Σάββατο, 11 Ιανουαρίου 2014 11:37
UPD:17:57
EUROKINISSI
A- A A+

Συνελήφθη χθες το βράδυ στην Κωνσταντινούπολη, ο πρώην διοικητής του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, σε εκτέλεση του διεθνούς εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί σε βάρος του για την υπόθεση του Τ.Τ.

Ο κ. Φιλιππίδης, ο οποίος θεωρείται κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση παροχής επισφαλών δανείων προς επιχειρηματίες, συνελήφθη από τις τουρκικές αρχές, σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές ασφαλείας. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον κ. Φιλιππίδη «πρόδωσε» το κινητό του τηλέφωνο.

Σε ανακοίνωσή της η ελληνική Αστυνομία αναφέρει πως η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.

Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του 311 λίρες Τουρκίας, 5.615 ευρώ, 1.005 λίρες Αγγλίας, 18.090 δολάρια Χονγκ Κονγκ, 220 φράγκα Ελβετίας, 1.514 δολάρια ΗΠΑ, δύο κινητά τηλέφωνα κι ένα usb 2 GB, μπλοκ επιταγών και κάρτες τραπεζών, άδεια παραμονής στην Ελβετία και άδειες ικανότητας οδήγησης αλλοδαπών αρχών, δύο διαβατήρια ελληνικών αρχών, εκ των οποίων το ένα είχε λήξει και διάφορα άλλα έγγραφα.

Διευκρινίζεται ότι ο Άγγελος Φιλιππίδης είχε μεταβεί από την Ελλάδα στην Κωνσταντινούπολη στις 3 Ιανουαρίου, όπου και παρέμενε μέχρι τη σύλληψή του.

Ο συνήγορός του, Αθανάσιος Βαρλάμης, υποστήριξε ότι από χθες το μεσημέρι είχε ενημερώσει τον ανακριτή της υπόθεσης του Τ.Τ. κ. Γ. Ανδρεάδη ότι ο κατηγορούμενος θα εμφανιστεί τη Δευτέρα ενώπιόν του.

Και ο ίδιος όμως ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ. ανέφερε, μιλώντας σήμερα στον Real FM, πως είχε ενημερώσει την ανακρίτρια, μέσω του δικηγόρου του, ότι θα επιστρέψει στην Ελλάδα τη Δευτέρα το βράδυ. «Για κάποιο λόγο αποφασίστηκε, ενήργησαν και με συλλάβανε και συνεπώς μπορεί να έρθω αντί για τη Δευτέρα την Κυριακή», πρόσθεσε.

«Αυτό το οποίο έλεγα από την αρχή είναι ότι θα έρθω και θα δώσω εξηγήσεις», είπε ο κ. Φιλιππίδης ερωτηθείς σχετικά με τα όσα του καταλογίζονται στο πόρισμα της επίκουρης εισαγγελέως διαφθοράς Πόπης Παπανδρέου.

Ερωτηθείς για τις πληροφορίες ότι βρισκόταν στην Αμερική, ανέφερε ότι δεν είχε πει ποτέ ότι ήταν εκεί. «Απλώς επειδή συνήθως πάω Αμερική, ήταν η υπόθεση των δημοσιογράφων ότι θα είμαι εκεί», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος του Τ.Τ.

Πρόκειται για το πέμπτο ένταλμα σύλληψης που ενεργοποιείται από τα συνολικά επτά εντάλματα που έχουν εκδοθεί για την υπόθεση.

Σημειώνεται ότι το πρώην στέλεχος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χαράλαμπος Γιαγκούδης, που συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ζήτησε και πήρε από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο κ. Γιαγκούδης είναι απιστία τελεσθείσα από κοινού κατ΄ εξακολούθηση και μη, εκ της οποίας η περιουσιακή ζημία υπερβαίνει το ποσό των 30.000 ευρώ.

newsroom naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ
 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή