Ρουχανί - Νετανιάχου θα βρεθούν μαζί στο Νταβός

Μεταξύ 22 και 25 Ιανουαρίου για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ
Παρασκευή, 10 Ιανουαρίου 2014 17:09
UPD:18:54

Στη φωτογραφία (αρχείου), ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί (δεξιά) και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου (αριστερά).

A- A A+

Στο Νταβός της Ελβετίας για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ το οποίο θα διεξαχθεί μεταξύ 22 και 25 Ιανουαρίου θα βρεθούν ταυτόχρονα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

Η ανακοίνωση έγινε από τους ίδιους τους εκπροσώπους της διοργάνωσης, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Όταν ρωτήθηκε για τη συμμετοχή τους, εκπρόσωπος του Φόρουμ δήλωσε: «Ναι, έχει επιβεβαιωθεί». Παρ’ όλα αυτά, αρνήθηκε να παράσχει τα ονόματα άλλων συμμετεχόντων στην ετήσια διάσκεψη.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο εδρεύει στη Γενεύη, αναμένεται να δημοσιοποιήσει τον κατάλογο των προσκεκλημένων στις 15 Ιανουαρίου.

Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι δύο ηγέτες, οι χώρες των οποίων βρίσκονται εδώ και χρόνια σε αντιπαράθεση, θα συναντηθούν στη διάρκεια του Φόρουμ, το οποίο θα πραγματοποιηθεί από τις 22 ως τις 25 Ιανουαρίου και στο οποίο θα συμμετάσχουν χιλιάδες καλεσμένοι, μεταξύ αυτών πολιτικοί, ακτιβιστές, εκατομμυριούχοι, ακαδημαϊκοί και διάσημες προσωπικότητες.

Το θέμα του φετινού Φόρουμ είναι «Η Αναδιαμόρφωση του Κόσμου: Επιπτώσεις για την Κοινωνία, την Πολιτική και τις Επιχειρήσεις».

Οι σχέσεις των δύο χωρών από την ισλαμική επανάσταση στο Ιράν, το 1979, έχουν διακοπεί εντελώς, ενώ ενίοτε Τεχεράνη και Τελ Αβίβ ανταλλάσσουν απειλές.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή