Έντονα ανήσυχο για τη συμφωνία μεγάλων δυνάμεων - Ιράν το Ισραήλ

Κορυφαίο σύμβουλό του στέλνει στην Ουάσιγκτον ο Νετανιάχου
Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου 2013 17:24
UPD:17:30
REUTERS/BAZ RATNER

«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να έχει μόνον ένα αποτέλεσμα: το ξεθεμελίωμα κάθε πυρηνικής στρατιωτικής δυνατότητας του Ιράν», τόνισε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα στείλει άμεσα ομάδα συνεργατών του, με επικεφαλής τον σύμβουλό του επί της εθνικής ασφάλειας, στην Ουάσιγκτον, για συνομιλίες με την αμερικανική κυβέρνηση σε σχέση με τη συμφωνία μεγάλων δυνάμεων - Ιράν.

«Μίλησα εχθές το βράδυ με τον πρόεδρο Ομπάμα. Συμφωνήσαμε ότι τις επόμενες ημέρες ομάδα με επικεφαλής τον Γιόσι Κοέν θα βρεθεί στις ΗΠΑ για να συζητήσει τους όρους της μελλοντικής μόνιμης συμφωνίας με το Ιράν», τόνισε ο κ. Νετανιάχου, μιλώντας σε μέλη του κόμματός του, Λικούντ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

EURONEWS

«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να έχει μόνον ένα αποτέλεσμα: το ξεθεμελίωμα κάθε πυρηνικής στρατιωτικής δυνατότητας του Ιράν», πρόσθεσε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, ο οποίος χαρακτήρισε ιστορικό λάθος την ενδιάμεση συμφωνία των 5+1 με την Τεχεράνη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή